Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΔιαδημοτική συνεργασία για την Έξυπνη Εξειδίκευση με οργανωτή τον δήμο Κορδελιού -...

Διαδημοτική συνεργασία για την Έξυπνη Εξειδίκευση με οργανωτή τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

eyosmos-diadhmotikh-synergasia
Μέτωπο συνεργασίας για την ενσωμάτωση της Έξυπνης Εξειδίκευσης στην Τοπική Διακυβέρνηση και την εφαρμογή της στρατηγικής RIS3 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συγκρότησαν,  μετά από πρόσκληση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου,12 Δήμοι και Φορείς από τη  Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι Δήμοι Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελά, Βόλβης, Θερμαϊκού, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Θέρμης, ο Δήμος Σερρών, οι Αναπτυξιακές Εταιρίες: “Αναπτυξιακή Εταιρία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης”, “Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης” και η “Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε.”αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για τη συνυπογραφή επιστολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συνεργασία στα θέματα της κοινωνικής καινοτομίας, αστικής ανάπτυξης, κοινωνικής ένταξης για την υποστήριξη της εφαρμογής της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η σχετική πρόσκληση εστάλη στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου ως εταίρου στην υλοποίηση του έργου  “Smart Specialization – Έξυπνη Εξειδίκευση”  τουΠρογράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013».

Η τελετή υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, για την παρουσίαση και διάχυση των αποτελεσμάτων που προκύπτουν για την τοπική διακυβέρνηση από τη συμμετοχή του Δήμου στο έργο “Smart Specialization”.

Ανοίγοντας τις εργασίες της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλαςαναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του στρατηγικού έργου της Έξυπνης Εξειδίκευσης, το οποίο συνιστά ένα δυναμικό εργαλείο για την έξυπνη και βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, αποτελώντας την αναπτυξιακή στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα χρόνια.

“Ο Δήμος μας κατανοώντας το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, το οποίο θέτει ως προαπαιτούμενο τη σύναψη συνεργασιών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας σε Δήμους και Φορείς του Νομού μας, προκειμένου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη δυναμική αξιοποίηση των πολιτικών και των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανοίγει το δρόμο για τη συγκρότηση ενός τοπικού αναπτυξιακού μετώπου. Ενός μετώπου που θα επεξεργαστεί, θα υποβάλει προτάσεις για νέα έργα και δράσεις τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την χρηματοδότηση και υλοποίησή τους” επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Σούλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ