Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΗ Παλαιστινιακή Παροικία μαζί με την ΕΔΥΕΘ στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο...

Η Παλαιστινιακή Παροικία μαζί με την ΕΔΥΕΘ στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του δήμου προς τιμήν των υπηρετούντων στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο, διοργανώνει σήμερα Τετάρτη, στις 6 μ.μ., η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο, η Παλαιστινιακή παροικία Θεσσαλονίκης καλεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο κύκλο κλιμάκωσης της έντασης και της επιθετικότητας του ισραηλινού κράτους ενάντια στην ανυποχώρητο αγώνα του  Παλαιστινιακού λαού που μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα μετράει εκατοντάδες νέα θύματα της ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας.

Σε ανακοίνωση της η ΕΕΔΥΕΘ τονίζει:

«Ένας νέος κύκλος κλιμάκωσης της έντασης και της επιθετικότητας του ισραηλινού κράτους ενάντια στην ανυποχώρητο αγώνα των Παλαιστινίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέσα σε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα ο παλαιστινιακός λαός μετράει εκατοντάδες νέα θύματα της ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας.

Μεθοδικά και χωρίς κανένα δισταγμό το κράτος-δολοφόνος σκοτώνει και τραυματίζει αδιάκριτα άντρες, νεολαίους που αγωνίζονται, έγκυες γυναίκες και μικρά παιδιά, κατεδαφίζει και καταστρέφει σπίτια και άλλες παλαιστινιακές υποδομές. Εφαρμόζει πιστά το ιμπεριαλιστικό σχέδιο για τη “Νέα Μέση Ανατολή”, το σχέδιο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, για την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής. Γι’ αυτό τα εγκλήματά του αυτά έχει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή των ιμπεριαλιστών.

Από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που, ακλουθώντας πιστά την πολιτική που εφάρμοζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αναβαθμίζει ολόπλευρα τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ. Οι πιλότοι της ισραηλινής αεροπορίας, που σκορπούν το θάνατο στα παλαιστινιακά εδάφη, εκπαιδεύονται μαζί με τους πιλότους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, βαθαίνει η στρατιωτική συνεργασία των δύο κρατών.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, πιστή στο διεθνιστικό της καθήκον, βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού. Η ΕΔΥΕΘ καλεί το λαό και τους εργαζόμενους της πόλης, τους μαζικούς φορείς και τις οργανώσεις τους να στηρίξουν ολόπλευρα με την παρουσία τους την εκδήλωση διαμαρτυρίας, που οργανώνει την Τετάρτη, 14 Οκτώβρη στις 18:00 έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης. Μαζί με τη διαμαρτυρία μας για την απαράδεκτη φιλονατοϊκή φιέστα του Δήμου Θεσσαλονίκης να εκφράσουμε και τη στήριξή μας στον αγώνα των Παλαιστινίων για ελεύθερη πατρίδα, για πραγματικό, ανεξάρτητο και ακέραιο κράτος. Να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση διακοπή οποιασδήποτε εμπορικής – πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ