Με ένα νομοσχέδιο-σκούπα θα ψηφιστεί μέχρι τις 15 Οκτώβρη το πρώτο κύμα των προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων.

«Θα πρέπει γρήγορα να γίνει αυτή η διαδικασία, για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Η Όλγα Γεροβασίλη ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος και να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Πρόκειται για δύο ζητήματα που αποτελούν προτάγματα των ντόπιων πλουτοκρατών για να εξασφαλίσουν επιπλέον ρευστότητα.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, έως την Παρασκευή 9 Οκτώβρη οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των υπουργείων θα παραδώσουν τα μέτρα που υποχρεούνται να έχουν, από την πλευρά του μνημονίου και της συμφωνίας, όπως έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός.

Την Τετάρτη, στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα για τα αντιλαϊκά μέτρα στο Ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παραδώσει το πόρισμα της η Επιτροπή για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση, με στόχο το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοέμβρη.