Τελευταία

  Αντίδραση της Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης για φιέστα ανάδειξης του ΝΑΤΟ από το δήμο Θεσσαλονίκης

  06-10-2015

  Την προσπάθεια της συγκυβέρνησης, αλλά και του Δήμου Θεσσαλονίκης να αναδείξει και να εξωραΐσει την παρουσία του ΝΑΤΟ στην Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.

  Όπως σημειώνει, η παρουσία της υπουργού Μακεδονίας – Θράκης σε εκδήλωση για τα 10 χρόνια παρουσίας του ΝΑΤΟικού στρατηγείου, αλλά και η φιέστα που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με σκοπό «…την ανάδειξη και προβολή των δράσεων του δήμου, τη δημιουργία και ενίσχυση συνεργασιών και την αύξηση της εξωστρέφειας…», όπου θα συμμετάσχουν οι ΝΑΤΟικοί, αποτελούν πρόκληση για το φιλειρηνικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πόλης.

  Η ΕΔΥΕΘ καλεί το λαό και τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 11 Οκτώβρη στις 11 π.μ., έξω από τη «Casa Bianka» (στη γωνία των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Θεμ. Σοφούλη), όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

  Στο κάλεσμά της σημειώνει:

  «Με μεγάλη πρεμούρα -λίγες μόνο ημέρες μετά τις εκλογές- κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση στη Θεσσαλονίκη συναγωνίζονται στην προσπάθειά τους να εξωραΐσουν το ρόλο και τη δράση της δολοφονικής λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ.

  Πρώτη “έσυρε το χορό” η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η οποία στις 29/09/2015 παρευρισκόμενη στον “εορτασμό” της 10ης επετείου από την εγκατάσταση του ΝΑΤΟικού στρατηγείου (NATO Rapid Deployable Corps – NRDC Greece) στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού τόνισε ανερυθρίαστα: “Το Στρατηγείο εγγυάται την ασφάλεια του τόπου και με την ισχύ του επιβάλλει τη σταθερότητα των διεθνών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή. Είναι τιμή μας που εδρεύει στην πόλη της Θεσσαλονίκης…”.

  Από κοντά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου αποφάσισε την πραγματοποίηση εκδήλωσης στις 11 του Οκτώβρη 2015 με σκοπό “…την ανάδειξη και προβολή των δράσεων του δήμου, τη δημιουργία και ενίσχυση συνεργασιών και την αύξηση της εξωστρέφειας…”. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως οι καλεσμένοι στην εν λόγω εκδήλωση, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από “…τις προξενικές και πολιτικές αρχές του τόπου και τα Σώματα Ασφαλείας (NATO Rapid Deployable Corps Greece)…”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου!

  Αναρωτιόμαστε, η κα υφυπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι υπερψήφισαν την απόφαση του δήμου δεν αντιλήφθηκαν τα ατέλειωτα καραβάνια των προσφύγων, που απεγνωσμένα προσπαθούν να φύγουν από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και άλλες ρημαγμένες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής; Δεν έμαθαν για τους χιλιάδες πνιγμένους, δεν είδαν τα ξεβρασμένα παιδικά κορμάκια, που ποτέ δεν θα μπορέσουν να φτάσουν στο άπιαστο όνειρο μιας ασφαλούς ζωής; Δεν αντιλήφθηκαν ότι όλα αυτά είναι έργο του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του;

  Είναι βέβαιο ότι και η κα υφυπουργός και η κυβέρνηση, της οποίας είναι μέλος, καθώς και οι “τοπικοί άρχοντες” γνωρίζουν πολύ καλά τα έργα και της ημέρες των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή μας, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών – ΝΑΤΟ και ΕΕ. Σ’ αυτόν τον τόπο έχει περισσέψει η υποκρισία και η ανηθικότητα. Γνωρίζουν καλά οι κυβερνητικοί και τοπικοί ιθύνοντες ποιο ρόλο παίζουν το ΝΑΤΟ, οι Βάσεις και τα Στρατηγεία του. Γνωρίζουν καλά ότι αύριο τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας μπορεί να μετατραπούν σε “κρέας για τα κανόνια” των ιμπεριαλιστών κι ο λαός μας να ακολουθήσει την τύχη των σημερινών προσφύγων. Προτεραιότητα, ωστόσο, γι’ αυτούς είναι η απόσπαση νέων και μεγαλύτερων ανταλλαγμάτων για την αστική τάξη της χώρας και όχι τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας μας, τα συμφέροντα και η ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών της περιοχής!

  Ο λαός μας, που γνωρίζει καλά ότι δεν μπορούν να συμβαδίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας με αυτά των λαϊκών στρωμάτων, έχει χρέος να αγωνιστεί ενάντια σε αποφάσεις και μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης, που σέρνουν βαθύτερα τη χώρα στις ενδοϊμπεριαλιστικές συγκρούσεις. Αποφάσεις όπως είναι:

  • Η ομόφωνη απόφαση της ΕΕ για στρατιωτική δράση σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας.

  • Η αναβάθμιση του ρόλου της βάσης στη Σούδα, του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου της Θεσσαλονίκης, των στρατοπέδων στη Νέα Σάντα, στη Λάρισα, στο Άκτιο και αλλού.

  • Η αυξημένη συμμετοχή στις ευρωατλαντικές στρατιωτικές ασκήσεις συνεκπαίδευσης, χειρισμού κρίσεων και στην υλοποίηση του σχεδίου δράσης ετοιμότητας του ΝΑΤΟ.

  • Η ένταση των προετοιμασιών για ενδεχόμενη ευρωΝΑΤΟική σύγκρουση με τη Ρωσία με αφορμή το ζήτημα της Ουκρανίας.

  • Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Π. Καμμένου για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων του Αιγαίου με τις ΗΠΑ και για τη δημιουργία νέας αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης στο Αιγαίο.

  Το αντιιμπεριαλιστικό – φιλειρηνικό κίνημα έχει καθήκον να εντείνει την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, συντονισμένα με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες και το σύστημα που τους γεννούν. Συνεχίζουμε τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, δυναμώνουμε την πάλη μας με στόχους:

  Καμιά συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

  • Όχι στις ευρωατλαντικές βάσεις!

  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας!

  • Να σταματήσει να χρησιμοποιείται το Στρατηγείο του 3ου Σώματος Στρατού από τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες!

  Καλούμε το λαό και τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Κυριακή 11/10/2015 και ώρα 11 π.μ., έξω από τη «Casa Bianka» (στη γωνία των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Θεμ. Σοφούλη), όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης».

  You must be logged in to post a comment Login