Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Εγγυητής της εφαρμογής του μνημονίου ο Τσίπρας

18-09-2015

Μπαράζ ψεύτικων διλημμάτων προς το λαό και τον ΣΥΡΙΖΑ σαν εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας για την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, εμφάνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Παρά την υπογραφή και την δέσμευσή του για την υλοποίηση του 3ου μνημονίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε σαν δίλημμα των εκλογών τα περί καλύτερης διαπραγμάτευσης, λέγοντας «ποιον θα εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός για να διαπραγματευτεί υπέρ των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας;» όταν τα συμφέροντα τη πλειοψηφίας του λαού δεν συμβαδίζουν με σκληρά μέτρα που έρχονται με το νέο μνημόνιο, όπως πχ. στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό των αγροτών αλλά κι εκείνα που ήδη «τρέχουν» από τα μνημόνια 1 και 2, όπως ο ΕΝΦΙΑ και το χαράτσι της «αλληλεγγύης».

Για μια ακόμα φορά περηφανεύτηκε για το δικό του μνημόνιο, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι το έφερε το «Όχι» του δημοψηφίσματος, που ο ίδιος και η κυβέρνησης του μετέτρεψε σε  «Ναι», με γνώμονα τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης για τα οποία διαπραγματεύτηκε. Ανέφερε χαρακτηριστικά «η σκληρή διαπραγμάτευση αλλά και η μεγάλη νίκη του δημοψηφίσματος μας έδωσε διέξοδο. Γιατί πετύχαμε μια συμφωνία που, παρά τις δυσκολίες, δίνει επιτέλους προοπτική στην ελληνική οικονομία».

Και για να υπηρετήσει την προοπτική του μνημονίου, υποστήριξε το επιχείρημα της πολιτικής σταθερότητας, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα πάρει εντολή σχηματισμού σταθερής και ισχυρής κυβέρνησης. Γιατί ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα, και σταθερότητα εγγυάται μόνο μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο και με ισχυρή βούληση να κρατήσει το έδαφος που κερδήθηκε στη διαπραγμάτευση, αλλά και να προχωρήσει στις μεγάλες τομές, μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Υιοθετώντας τη λογική της χαμένης ψήφου που παλιότερα αξιοποιούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ανέφερε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι όποιος δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ΝΔ, λέγοντας πως «κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος κερδισμένη για τη ΝΔ». Απευθυνόμενος στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τους κάλεσε επί της ουσίας να στηρίζουν την πολιτική υλοποίηση του μνημονίου, λέγοντας «απευθυνόμαστε σε κάθε αριστερό, που περίμενε περισσότερα που προσδοκούσε περισσότερα. Τον καλούμε να μη στέκεται στη μέση, να μην αφήσει να τραβήξουν πίσω το λαό. Να δώσουμε τη μάχη μαζί για να μη πάρουν πίσω όσο έδαφος κατακτήσαμε». Το έδαφος που κατέκτησε, με αριστερά συνθήματα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που δεν θα μπορούσε να υιοθετήσει η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Στα ύψη και οι προεκλογικές κορώνες περί διαπλοκής που εξυπηρετούν τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, αφού κρύβουν πίσω τους ότι μετά τις εκλογές η επόμενη κυβέρνηση θα έχει σαν προγραμματικές δηλώσεις το 3ο μνημόνιο. Σημείωσε στην ομιλία του ότι «οι ομοτράπεζοι του κυρίου Χριστοφοράκου, οι δωρολήπτες της “Siemens”, οι τρόφιμοι της λίστας Λαγκάρντ και οι αυτουργοί της μεγάλης φοροδιαφυγής δεν μπορούν και δε θέλουν να δώσουν καμία μάχη για να υπερασπιστούν τα λαϊκά συμφέροντα».

Συστηματικά ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να καλλιεργεί αυταπάτες για το ρόλο της ΕΕ, πως δήθεν μπορεί να αλλάξει με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του Podemos στην Ισπανία. Ανέφερε: «θέλουμε την Ευρώπη της λιτότητας και της κοινωνικής αναλγησίας; Ή την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας;» και πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη είναι το πεδίο της μάχης και εκεί θα τη δώσουμε τη μάχη καθημερινά», κρύβοντας ωστόσο πως οι μάχες του είναι για την προσέλκυση επενδύσεων μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, για τη σωτηρία των τραπεζών με δάνεια που φορτώνονται στο λαό, για την εξασφάλιση ρευστότητας στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω και της αναδιάρθρωσης του χρέους.

You must be logged in to post a comment Login