Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Μπερδεύονται και αυτοαποκαλύπτονται

16-09-2015
lafazanhs-skisimo-mnhmoniwn-laikismos

«Έκανε μια ολόκληρη κωλοτούμπα και πήγε στο μνημόνιο, ενώ είχαμε πει ότι θα ακυρώσουμε τα προηγούμενα μνημόνια (…) καμία μάχη δεν έδωσε, 7 μήνες την κατέστρεψαν τη χώρα, υποτίθεται για να φέρουν κάτι καλύτερο, αφού απέτυχαν κι έφερε τρίτο μνημόνιο, η καταστροφή παραμένει και η χώρα βαδίζει σε νέα αδιέξοδα λόγω μνημονίου (…) ήμουν υπουργός για να γίνει κάτι καλύτερο, γιατί αναδείξαμε μια ελπίδα στην κοινωνία, ο κόσμος πίστεψε, ήθελε αλλαγή, επένδυσε σ’ αυτή την κυβέρνηση κι εγώ επένδυσα στο να τηρήσουμε τις υποσχέσεις, με πρώτη και κύρια να τελειώνουμε με τα μνημόνια και πάλεψα μέχρι τελευταία στιγμή κι εκεί έγινε η κωλοτούμπα».

Τάδε έφη Π. Λαφαζάνης, χτες, στον ΣΚΑΪ. Σαν να μη μας τα λέει καλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νο 2. Ηταν υπουργός μέχρι προχτές, για να γίνει κάτι καλύτερο σε μια κυβέρνηση που επί 7 μήνες κατέστρεφε τη χώρα;

Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κι άλλα πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη της, κρατούσαν ζεστούς τους υπουργικούς τους θώκους, ενόσω η κυβέρνηση την οποία στήριζαν κατέστρεφε το λαό, συνομολογώντας στα διαβούλια της ΕΕ δεσμεύσεις κατάφωρα αντιλαϊκές.

Η κωλοτούμπα δεν έγινε την τελευταία στιγμή. Ο ίδιος ο Π. Λαφαζάνης δήλωνε προχτές στο MEGA: «Η στροφή δεν ήρθε ξαφνικά. Όλοι ήμασταν ψυλλιασμένοι. Εμείς στην “Αριστερή Πλατφόρμα” ήμασταν ψυλλιασμένοι. (…) Είχα πει τότε ότι δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε (…) ήξερα πως για να ακυρώσεις τα μνημόνια, πρέπει να έχεις εναλλακτική επιλογή, ακόμα και έξω από την Ευρωζώνη».

Και στα παραπάνω εξόχως αποκαλυπτικά συμπλήρωνε: «Το ενδεχόμενο να υπάρξει μνημονιακή στροφή στον ΣΥΡΙΖΑ, για μένα ήταν υπαρκτό ενδεχόμενο. Δεν το έλεγα δημοσίως, γιατί αν το έλεγα δημοσίως, θα έκαιγα όλη την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ»!

Η ομολογία αυτή έχει αξία. Γιατί ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι δεν ήταν και τόσο προδομένοι όσο εμφανίστηκαν στις 15 Αυγούστου. Αποκαλύπτει ουσιαστικά ότι έβαζαν συνειδητά πλάτη στην καλλιέργεια αυταπατών και ψευδαισθήσεων σε ένα αριστερό και ριζοσπαστικό κόσμο, για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του. Θυμίζουμε ότι όλη αυτή την περίοδο είχαν ειδικό ρόλο στην προσπάθεια να ξεγελάσουν, να ενσωματώσουν το κίνημα. Θυμίζουμε, επίσης, ότι ως υπουργοί συγκυβέρνησαν στην κατεύθυνση που ονομάζουν καταστροφή για το λαό!

Και έρχεται μία ακόμα ομολογία, που είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική. Η Νάντια Βαλαβάνη ομολογούσε προ ολίγων ημερών: «Στήριξα τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, με την έννοια ότι ήθελα να φτάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό». Στήριξε, δηλαδή, το «άνοιγμα» του Ασφαλιστικού και των Εργασιακών, την εφαρμογή της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, τις αλλαγές στο Φορολογικό σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, την υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, που κόβει αυτόματα τις δημόσιες δαπάνες σε μισθούς, συντάξεις, πόρους σε νοσοκομεία, σχολεία, ιδρύματα Πρόνοιας, τη διατήρηση όλου του προηγούμενου μνημονιακού πλαισίου. Όλα αυτά, δηλαδή, που προέβλεπε η περιβόητη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, μαζί και τη δέσμευση ότι «θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας στους δανειστές εις το διηνεκές», που ρητά διατυπωνόταν στην εισαγωγή της συμφωνίας παράτασης του μνημονίου.

Σ’ αυτά τα καταστρεπτικά για το λαό έβαζαν πλάτη, αρνούμενοι ακόμα και την ανάγκη να έρθουν στη Βουλή και να συζητηθούν, για να διασωθεί η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ή για να υπάρξει ένας έντιμος για το ντόπιο κεφάλαιο συμβιβασμός. Έβαλαν πλάτη συνειδητά στην εξαπάτηση του λαού, υπηρετώντας σχεδιασμούς ευρύτερους της αστικής τάξης, που έχουν να κάνουν με το μείγμα διαχείρισης για την ανάκαμψη των κερδών της, τις συμμαχίες της, με την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος και τη διαμόρφωση συνθηκών απρόσκοπτης εναλλαγής στο τιμόνι του πολιτικού της προσωπικού.

Κι όταν πια η δουλειά έγινε, η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ «στραπατσαρίστηκε» κι ο συμβιβασμός επιτεύχθηκε αλλά φάνηκε πόσο επώδυνος είναι για το λαό, οι κύριοι και κυρίες της Λαϊκής Ενότητας πήραν δρόμο, για να σεργιανίσουν σε άλλες γειτονιές του συστήματος, προσφέροντάς του πάντα τις χρήσιμες υπηρεσίες τους. Γιατί το σύστημα έχει πάντα ανάγκη από κήρυκες επιζήμιων αυταπατών περί φιλολαϊκής διαχείρισής του, από κυματοθραύστες της ριζοσπαστικοποίησης, πριν αυτή βαθύνει κι απειλήσει τα βάθρα του.

Φαίνεται, όμως, ότι εκεί στη Λαϊκή Ενότητα έχουν μπερδευτεί και προσπαθώντας να διαχωριστούν απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, ομολογούν αλήθειες και αυτοαποκαλύπτονται.

You must be logged in to post a comment Login