Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Στο λάκκο των λεόντων εγκλωβίζουν τον λαό

09-09-2015

fir-ellada-kypros

Συνεχίζεται το σίριαλ σχετικά με την τύχη του απαράδεκτου αμερικανικού αιτήματος προς την ελληνική κυβέρνηση να άρει τις άδειες υπερπτήσης ρωσικών πολιτικών αεροσκαφών μέσω του FIR Αθηνών προς τη Συρία, αεροπλάνα τα οποία επισήμως μεταφέρουν εκεί ανθρωπιστική βοήθεια και διπλωματικό προσωπικό.

Αρχικά, κυκλοφόρησε ότι αίτημα των ΗΠΑ κατατέθηκε το Σάββατο από αξιωματούχο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το υπουργείο Εξωτερικών και βρίσκεται «υπό μελέτη» από ελληνικής πλευράς.

Παράλληλα, ρωσικές πηγές υποστήριξαν πως η Αθήνα απέρριψε το αμερικανικό αίτημα για τη μη πραγματοποίηση των υπερπτήσεων που ήταν προγραμματισμένες για το διάστημα 1-24 Σεπτέμβρη.

Χτες, το πρακτορείο «Reuters» μετέδωσε ότι τα ρωσικά αεροπλάνα με προορισμό τη Συρία για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας θα πετάξουν ανατολικά της Ελλάδας, οπότε δεν τίθεται θέμα χρήσης του ελληνικού εναερίου χώρου.

Ωστόσο, κυκλοφόρησε και δήλωση του Βλ. Τζαμπάροφ, αναπληρωτή επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Θεμάτων του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ότι το αμερικανικό αίτημα είναι μια «αλλοπρόσαλλη κίνηση και εάν υποστηριχθεί από την Ελλάδα, θα πρόκειται για μια μη φιλική πράξη προς τη Ρωσία». Επίσης, πρόσθεσε ότι Ιράν, Τουρκία και χώρες της Κεντρικής Ασίας μπορεί να συναινέσουν σε αυτή την περίπτωση, ώστε τα ρωσικά αεροσκάφη να χρησιμοποιήσουν τους δικούς τους εναέριους χώρους για να προσεγγίσουν τη Συρία.

Και τέλος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντ. Πιρς, μετέβη χτες στο Πεντάγωνο, όπου συναντήθηκε με τον Ι. Γιάγκο,υπουργό Αμυνας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που εκτός των άλλων «τρέχει» και στρατηγικές προτεραιότητες της ντόπιας αστικής τάξης, στο πλαίσιο της περιλάλητης συνέχειας τους κράτους που έλεγαν και οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αλλωστε, γιατί να σπεύσει να επισκεφτεί ο Αμερικανός πρέσβης έναν υπηρεσιακό υπουργό, όταν σε δύο βδομάδες από τώρα θα έχουμε εκλεγμένη κυβέρνηση, αν δε χειριζόταν φλέγοντα για τις ΗΠΑ ζητήματα, «θέματα διμερών σχέσεων και αμοιβαίου ενδιαφέροντος», τα οποία οι Γιάγκος και Πιρς συζήτησαν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου;

Σημειωτέον, αξίζει να καταγραφούν, σαν μια παράλληλη εξέλιξη, και οι διαδοχικές συναντήσεις χτες του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών, Π. Μολυβιάτη, με τους πρέσβεις Κίνας και Γαλλίας, στο ίδιο πλαίσιο των προσπαθειών της εγχώριας αστικής τάξης να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά στην ευρύτερη περιοχή, επιχειρώντας να παίξει και με τις ενδοαστικές αντιθέσεις, εμπλέκοντας βαθύτερα το λαό στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι κι αν ισχύει ή όπως κι αν δρομολογείται, αποτυπώνεται και σε αυτή την περίπτωση ο λάκκος με τα θηρία όπου επιχειρεί να εγκλωβίσει το λαό η ντόπια αστική τάξη, παλεύοντας να παίξει σε όσα περισσότερα ταμπλό μπορεί για τα δικά της συμφέροντα.

You must be logged in to post a comment Login