Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

0
1
TEST
paylopoylos-thanoy-deth

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, και της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, Β. Θάνου – Χριστοφίλου, έγιναν χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη τα εγκαίνια της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρ. Παυλόπουλος δεν έχασε ευκαιρία να προπαγανδίσει, άλλη μια φορά, υπέρ της πορείας της χώρας «εντός ΕΕ και εντός του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης», ταυτίζοντάς την με «το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον».

Κάλεσε, δε, την «πορεία» αυτή «να φέρουν σε πέρας ενωμένες, πέρα κι έξω από τις επιμέρους πολιτικές διαφορές τους, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου που έχουν επιλέξει τον ευρωπαϊκό μας προσανατολισμό. Μια πορεία που, όπως έχω τονίσει επανειλημμένως, πρέπει να παραμείνει αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη, ύστερα μάλιστα από την πικρή εμπειρία της τρέχουσας συγκυρίας».

Κάνοντας κι ένα βήμα παραπέρα, υποστήριξε ότι «η Ελλάδα και ο λαός μας δεν μπορούν να επιβιώσουν υπό όρους σταθερής δημοκρατίας και οικονομικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας, πέρα κι έξω από την ΕΕ ακολουθώντας έναν μοναχικό δρόμο προς το άγνωστο και την αβεβαιότητα»…

Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός είπε στο δικό της χαιρετισμό ότι η κυβέρνησή της «έχει, με βάση το Σύνταγμα, προδιαγεγραμμένη θητεία, καθώς και περιορισμένες αρμοδιότητες, οι οποίες, πέρα από τη διαχείριση των τρεχόντων ζητημάτων, είναι η διενέργεια των εκλογών, κατά τρόπο αδιάβλητο, μέσα σε κλίμα ομαλότητας». Έσπευσε ωστόσο να διαβεβαιώσει ότι «η κυβέρνησή μας θα σεβασθεί τις ήδη αναληφθείσες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας».