Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΓενική Συνέλευση για τους εργαζομένους στα 5μηνα του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

Γενική Συνέλευση για τους εργαζομένους στα 5μηνα του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

 

ploutos-ftwxeia-5

Ανακοίνωση κάλεσμα εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. & Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης προς τους εργαζόμενους στα 5μηνα, με την οποία τους καλεί να διεκδικήσουν το δικαίωμα σε σταθερή δουλειά και να συμμετάσχουν  στη γενική συνέλευση που διοργανώνει ο σύλλογος την Πέμπτη 27 Αυγούστου και ώρα 14:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευόσμου. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

          Το δικαίωμα στην δουλειά είναι το πρώτο από όλα για κάθε άνθρωπο. Αυτό το βασικό σου δικαίωμα η κυβέρνηση, ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, και η Ευρωπαϊκή Ένωση το τσαλαπατούν. Με απειλή την ανεργία σε αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμο εργαζόμενο πέντε μηνών, για να μειώσουν δήθεν την ανεργία. Για αυτό σε αποκαλούν ωφελούμενο και όχι εργαζόμενο. Κουρελιάζουν κάθε δυνατότητα να δουλεύεις με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Θέλουν να μας μάθουν να βολευόμαστε με λίγες μέρες δουλειάς , με λίγους μήνες, να «επιβιώνουμε» με ψίχουλα, να θεωρούμε “πολυτέλεια” βασικά εργασιακά δικαιώματα (άδεια, ασθένεια, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας).

            Αντικαθιστούν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την μόνιμη και σταθερή δουλεία με διάφορα προγράμματα κακοπληρωμένης και ελαστικής σχέσης εργασίας. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Πριν από τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας υπήρξαν και άλλα, όπως τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, τα stage, τους συμβασιούχους με μπλοκάκι, τα 5μηνα μέσω ΜΚΟ κλπ.                   Χαρακτηρίζουν αυθαίρετα «παροχές» αυτά τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα: άδεια, υγιεινή και ασφάλεια, δικαίωμα στην απεργία. Αυτό το εργασιακό μοντέλο φτιάχνουν για τους εργαζόμενους σήμερα, αλλά κυρίως για τη νέα γενιά. Απέναντι σε αυτό το μέλλον, που μας ετοιμάζουν πρέπει να οργανώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας.

          Το σωματείο μας έχει ξεκάθαρη θέση για ίσα δικαιώματα ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας του κάθε εργαζόμενου. Το αποδείξαμε στην πράξη εγγράφοντας στο σωματείο τους συναδέλφους που εργάστηκαν και στα προηγούμενα 5μηνα. Οργανώσαμε κινητοποιήσεις για την πληρωμή των δεδουλευμένων, την διεκδίκηση δικαιωμάτων όπως οι άδειες και την ισότιμη  αντιμετώπιση όλων των εργαζόμενων.

          Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα 5μηνα του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου σε γενική συνέλευση την Πέμπτη 27 Αυγούστου και ώρα 14:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευόσμου.

Πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε :

  • Να καταβάλλεται κάθε μήνα ο μισθός και όχι στο τέλος του προγράμματος. Εργασία και καθήκοντα με βάση την πρόσληψη. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, από την πρώτη μέρα δουλειάς.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας. Καμιά καταπάτηση στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων (άδεια, άδεια λόγω ασθένειας κλπ)
  • Να καταργηθούν τα δουλεμπορικά προγράμματα εργασίας (Κοινωφελής εργασία – Τοπικά Σχέδια Δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης κ.α.). Να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για την κάλυψη των αναγκών των ΟΤΑ σε προσωπικό με σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, – Εργαζόμενε, εργαζόμενη: τα αντεργατικά μέτρα δεν θα σταματήσουν αν δεν πάρεις θέση μάχης, αν εσύ ο ίδιος δεν οργανωθείς δεν παλέψεις για την δική σου υπόθεση. Το βασικό μας όπλο είναι η ενότητα όλων των εργαζομένων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ