Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑντίδραση της Ένωσης Γονέων στην τοποθέτηση πρόχειρων αιθουσών στο ΔΑΚ

Αντίδραση της Ένωσης Γονέων στην τοποθέτηση πρόχειρων αιθουσών στο ΔΑΚ

evosmos-kammeno-kibo

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού-Ευόσμου με την οποία τάσσεται κατά της τοποθέτησης kibo στα εξωτερικά γήπεδα του ΔΑΚ. Επίσης η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων με την ανακοίνωσή της δηλώνει ότι θα είναι στο πλευρό όσων συλλόγων αντιδράσουν σε απόπειρες τροποποίησης αύλειου ή εσωτερικού χώρου με σκοπό την τοποθέτηση kibo ή γυψοσανίδων για δημιουργία αιθουσών. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου είναι η παρακάτω:

«Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου «ο Αριστοτέλης» εκφράζει την συμπαράστασή της στους Συλλόγους Γονέων του 24ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου για τη ματαίωση της σχεδιαζόμενης από πλευράς του Δήμου εγκατάστασης στα ανοιχτά εξωτερικά γήπεδα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Δ.Α.Κ.) Ευόσμου δύο (2) πρόχειρων αιθουσών διδασκαλίας (προκάτ/kibo) για τα αντίστοιχα Δημοτικά Σχολεία.

Το 19ο Δημοτικό λειτουργεί σε κτίριο για παιδικό σταθμό ενώ το 24ο Δημοτικό τοποθετήθηκε «προσωρινά» πριν εννιά (9) χρόνια στον 1ο όροφο του Δ.Α.Κ., με την ανεδαφική όπως αποδείχτηκε υπόσχεση στους γονείς ότι σε 1, το πολύ 2 χρόνια, θα είχε χτιστεί το σχολείο. Μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτε. Παρόλα αυτά η Ένωση κρίνει θετικά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του σημερινού Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Παιδείας για την ανέγερση τη νέα χρονιά του σχολείου στο χώρο που είναι χαρακτηρισμένος για το σκοπό αυτόν.

Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να μεριμνά για τη σχολική στέγη με αξιοπρεπείς συνθήκες και ασφάλεια για όλους τους μαθητές με ταυτόχρονο σεβασμό στην ανάγκη ύπαρξης ελεύθερων ανοιχτών κοινόχρηστων χώρων άθλησης, ψυχαγωγίας και δράσης των νέων και των δημοτών γενικότερα. Για να επιτευχθεί όμως αυτό απαιτείται κατάλληλος σχεδιασμός που θα καταρτίζεται εγκαίρως και δημοκρατικά μέσα από τα θεσμοθετημένα συλλογικά όργανα του Δήμου και όχι αποσπασματικά ή περιστασιακά και την τελευταία στιγμή.

Δυστυχώς και αυτό το θέμα έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά παρόμοιων προβλημάτων στο σύνολο σχεδόν των σχολείων με κοινή όμως αφετηρία που είναι το μεγάλο πρόβλημα της ανεπαρκούς σχολικής κτιριακής υποδομής που αντιμετωπίζει πολλά χρόνια τώρα ολόκληρος ο Δήμος, πρόβλημα που η Ένωση έχει αναδείξει και θέσει ως κύριο αίτημα επίλυσης.

Για το λόγο αυτό για μία ακόμη φορά ζητούμε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ακύρωση της σχεδιαζόμενης παρέμβασης αλλά και για να τεθούν οι στόχοι και οι δεσμεύσεις της σημερινής διοίκησης του Δήμου για το πρόβλημα συνολικά της σχολικής στέγης.

Τέλος δηλώνεται ότι η Ένωση θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε Σύλλογο που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την κάθε μορφή τροποποίησης αύλειου ή εσωτερικού χώρου με σκοπό την τοποθέτηση kibo ή γυψοσανίδων για δημιουργία αιθουσών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ