Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΝΕΑΜαζική συμμετοχή στην εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης για Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης για Χιροσίμα και Ναγκασάκι

eedyeth-poreia-eirhnhs-2015

Με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλληλεγγύης, τιμής και αγώνα που διοργάνωσαν η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και η Παλαιστινιακή Παροικία, εβδομήντα χρόνια μετά την ισοπέδωση της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης τίμησε χτες βράδυ τα αμέτρητα θύματα του ιμπεριαλισμού σε όλο τον κόσμο, τα θύματα της βαρβαρότητας του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη, στέλνοντας μήνυμα έντασης του αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου μίλησε ο Πασχάλης Κυπαρίσσης, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ, και χαιρέτισε ο Τζορτζ Κασσίς, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης.

Ο Πασχάλης Κυπαρίσσης αναφέρθηκε στην ατελείωτη αλυσίδα εγκλημάτων των ιμπεριαλιστών ανά τον κόσμο, με εμφύλιους πολέμους, πραξικοπήματα, ωμές εισβολές, για να επιβάλουν τα συμφέροντα και την επικυριαρχία τους. Όπως είπε, «δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα πιο απάνθρωπα και βάρβαρα μέσα. Από τις βόμβες ναπάλμ, που πρωτοχρησιμοποίησαν στα ελληνικά βουνά στον εμφύλιο πόλεμο 1946 -1949, από τα βιολογικά και χημικά όπλα που έριξαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες τόνους στο Βιετνάμ και σ’ όλη την Ινδοκίνα, από το βιολογικό πόλεμο που διεξήγαν δεκαετίες ολόκληρες ενάντια στην Κούβα, μέχρι το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο πότισαν το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια. Μέχρι το βάρβαρο αποκλεισμό των παλαιστινιακών πληθυσμών στις ελάχιστες δήθεν ελεύθερες περιοχές του, μέχρι τα σπασμένα χέρια των παιδιών του λαού της Παλαιστίνης, για να μην μπορούν να συνεχίσουν να πετούν πέτρες κατά του μισητού εχθρού.

Αυτή είναι η αντίληψη και η συμπεριφορά των ιμπεριαλιστών! Αυτή είναι η ουσία και η φύση του κεφαλαίου! Σκοτώνει και στον πόλεμο και στην ειρήνη».

Στα αμέτρητα θύματα του Παλαιστινιακού λαού από τη βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους, στα οποία προστέθηκε ένα βρέφος μόλις 18 μηνών, γιατί μόνο τόσο του επέτρεψαν να ζήσει τα ακροδεξιά, εθνικιστικά κτήνη και το δολοφονικό καθεστώς, αναφέρθηκε ο Τζορτζ Κασσίς. Μίλησε για τον περήφανο και ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, που πληρώνει με τραγικό τρόπο την όξυνση των σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών και ενδοαστικών ανταγωνισμών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου.

Από τη συγκέντρωση καταγγέλθηκε η ευθύνη των ΗΠΑ και της ΕΕ για τη σταθερή υποστήριξη που παρέχουν στο Ισραήλ, αλλά και η ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων, ανάμεσα στις οποίες και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που διατηρούν και σταθερά επεκτείνουν την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία τους με το κράτος – δολοφόνο.

Ο εργαζόμενος λαός, μέσα από τη μαζική διαδήλωση, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για μία ελεύθερη, ανεξάρτητη και ακέραιη πατρίδα και απαίτησε: Να καταστραφούν όλα τα πυρηνικά όπλα, απομάκρυνση των ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων από την Ελλάδα, επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό, με το λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ