Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓρίφος για δυνατούς λύτες η αντικατάσταση των αντιδημάρχων Κορδελιού-Ευόσμου

Γρίφος για δυνατούς λύτες η αντικατάσταση των αντιδημάρχων Κορδελιού-Ευόσμου

dhmarxeio-kordeliou-eyosmou-2

Ήταν ή δεν ήταν προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου η αντικατάσταση των αντιδημάρχων κάθε χρόνο;! Ήταν απαντούν κάποιοι εκ των στελεχών της διοίκησης, κάποιοι άλλοι σιωπούν με νόημα, ενώ υπάρχουν και μερικοί που ευθαρσώς λένε πως πρώτη φορά ακούνε τη συγκεκριμένη προεκλογική δέσμευση! Εάν παρ’ όλα αυτά, υπήρχε προεκλογική δέσμευση του δημάρχου να αντικαθιστά τους αντιδημάρχους του κάθε χρόνο, προκειμένου να λειτουργεί και να αποδίδει καλύτερα το διοικητικό έργο, καλά κάνει ο δήμαρχος και προχωρά κατά την κρίση του στις αντικαταστάσεις.

Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια και φαντάζει απολύτως λογικό, είναι αν αυτή η ετήσια αντικατάσταση των αντιδημάρχων αντί να βοηθήσει το διοικητικό έργο το δυσχεράνει! Γιατί είναι δυνατόν ο κάθε αντιδήμαρχος μέσα σε μόνο ένα χρόνο να μπορέσει να ανταποκριθεί στις παρεμβάσεις που θα ήθελε να κάνει και μάλιστα όταν η συγκεκριμένη διοίκηση παρέλαβε πριν από ένα χρόνο από μια άλλη διοίκηση;!

Είναι κοινό μυστικό ότι είτε είχε δεσμευτεί προεκλογικά για την αντικατάσταση των αντιδημάρχων, είτε όχι, ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου δρομολόγησε τις συγκεκριμένες εξελίξεις εξαιτίας της σύγκρουσης δύο στελεχών της διοίκησής του! Λέγεται μάλιστα ότι κάποιος εκ των αντιδημάρχων του παραιτήθηκε, πριν ο δήμαρχος ζητήσει τις παραιτήσεις! Το ζητούμενο είναι ότι εάν οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν εξαιτίας της συγκεκριμένης σύγκρουσης, θα δημιουργηθούν προβλήματα τα οποία θα δυσκολεύουν τη διοίκηση να λειτουργήσει, προκειμένου να φέρει σε πέρας το έργο της. Δεν είναι άραγε πρόβλημα το ότι όλοι οι αντιδήμαρχοι θα προετοιμάζονται κάθε χρόνο να υποβάλουν την παραίτησή τους χωρίς καλά-καλά να έχουν εξοικειωθεί με το αντικείμενο της αντιδημαρχίας τους;!

Δεδομένο επίσης είναι ότι κάποιοι εκ των αντιδημάρχων, αφού υποβάλλουν την παραίτησή τους, θα επανατοποθετηθούν στην ίδια αντιδημαρχία ή θα αλλάξουν χαρτοφυλάκιο. Το ερώτημα που τίθεται και στην συγκεκριμένη ερώτηση είναι εάν θα δημιουργηθούν εύλογες αντιδράσεις και πικρίες από μια τέτοια εξέλιξη, από αυτούς που θα μείνουν εκτός νυμφώνος!

Το εάν ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου αποφάσισε να «ξαναμοιράσει την τράπουλα» προκειμένου να αποφύγει σοβαρότερες συγκρούσεις μεταξύ των στελεχών του και προκειμένου να μη βάλει σε κίνδυνο την λειτουργία του διοικητικού έργου, είναι ένα ζήτημα που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Γεγονός είναι ότι μέχρι τώρα ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κατάφερε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να αμβλύνει αντιθέσεις που υπήρχαν εντός της διοίκησής του. Το ερώτημα είναι αν θα τα καταφέρει και αυτήν τη φορά, αν και ο γρίφος που έχει να λύσει είναι γρίφος για πολύ δυνατούς λύτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ