Τελευταία

  Συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη στις 7.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου

  21-07-2015

  pame-thessalonikh-dyo-dromoi

  Με συλλαλητήριο «υποδέχεται» το ΠΑΜΕ τη δεύτερη δέσμη των αντιλαϊκών μέτρων που φέρνει για ψήφιση στην Βουλή η κυβέρνηση την Τετάρτη. Στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Συγκεντρώσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις. Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

  «Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική απάντηση ενάντια στο 2ο πακέτο μέτρων στα πλαίσια του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έχει και την πλήρη στήριξη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ.

  Να απαντήσουμε στο νέο σφαγιασμό!

  Τα μέτρα αυτά θα προστεθούν πάνω σ’ αυτά των δύο προηγούμενων μνημονίων και θα ενισχύσουν παραπέρα την φτωχοποίηση της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς και των παιδιών τους.

  Κανείς δεν μένει εκτός της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολιτικών δυνάμεων που τους υπηρετούν. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που επιδιώκει την καπιταλιστική ανάκαμψη, τη θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

  Να βάλουμε τέρμα στον εφιάλτη της εξαθλίωσης!

  Απέναντί μας έχουμε τον κοινό εχθρό τα μονοπώλια, την ΕΕ, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία τους. Έχουμε τη δύναμη, με την μαζικοποίηση των αγώνων, την κατεύθυνσή τους, να φέρουμε τα πάνω κάτω, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών.

  Να μη μείνει η επίθεση αναπάντητη!

  Εδώ και τώρα να αποκρούσουμε την επίθεση σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο σε κάθε εργατική-λαϊκή γειτονιά.

  Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τους συμμάχους της να ισχυροποιήσουν την κοινή δράση, τον αγώνα τους, να αντιπαρατεθούμε στη νέα βάρβαρη αντιλαϊκή συμφωνία και στα εξοντωτικά μέτρα».

  You must be logged in to post a comment Login