Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ Ένωση Γονέων κατήγγελλε την COCA-COLA

Η Ένωση Γονέων κατήγγελλε την COCA-COLA

sxoleio-theleis-coca

Παραλάβαμε από αναγνώστη μας έγγραφο καταγγελίας εναντίον της Coca Cola και των χορηγιών που κάνει στα σχολεία. Το έγγραφο της καταγγελίας έχει ημερομηνία 23-9-2014 και είναι της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου «Αριστοτέλης».

Το έγγραφο είναι το παρακάτω:

«Η εταιρεία “3Ε” εδώ και δύο χρόνια, με αλλεπάλληλα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης, προσπαθεί να εισχωρήσει ως χορηγός, στα σχολεία της Θεσσαλονίκης αλλά και του δήμου μας.

Είναι γνωστός, σε όλη την Ελλάδα, ο αγώνας με την ντουντούκα, των πρώην εργαζόμενων της COCA-COLA και ο προφανής λόγος των χορηγιών του πολυεθνικού γίγαντα.

Όμως δεν είναι γνωστό, πως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, από το 2012, έχει απαγορεύσει την επέλαση της COCA-COLA, στο σχολείο. Συγκεκριμένα σε απάντηση του Υπουργείο σε σχετική ερώτηση στη Βουλή στις 23-8-2012 (αρ. πρωτ. 96190 τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου) αναφέρονται τα παρακάτω:

“Τέλος ως προς τον αναφερόμενο στην ερώτηση διαγωνισμό πολυεθνικής εταιρείας σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων και Ευόσμου, με την προοπτική χορηγίας σε δημόσιο σχολείο της περιοχής, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ενήργησε άμεσα, ώστε να μην υπάρξει συμμετοχή οποιασδήποτε σχολικής μονάδας στον παραπάνω διαγωνισμό και έδωσε οδηγίες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας για τη σχετική ενημέρωση των δήμων και σχολικών μονάδων, ώστε να πάψει άμεσα κάθε τέτοιου είδους δραστηριότητα”.

Βέβαια η εταιρεία “3Ε” και το 2014 συνέχισε τις χορηγίες, παρά τις απαγορεύσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Αν η πολυεθνική θέλει πραγματικά το καλό των παιδιών μας, την καλούμε να ανοίξει και πάλι τα εργοστάσιά της στην Ελλάδα, για να μειωθεί η ανεργία καθώς και να ζητήσει να φορολογούνται τα κέρδη της στην Ελλάδα».

Το έγγραφο έχει τις υπογραφές των τότε Προέδρου και Γενικής Γραμματέως του Συλλόγου, κυριών Καραπουλουτίδου Αντωνίας και Ζανίκου Αγγελικής αντίστοιχα.

Ο αναγνώστης, που μας έστειλε το συγκεκριμένο έγγραφο, αναρωτιέται τι άλλαξε μέσα σ’ ένα χρόνο και ενώ τότε η κυρία Καραπουλουτίδου Αντωνία, ως πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, κατήγγελλε τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις της COCA-COLA στα σχολεία, τώρα ως μέλος της διοίκησης του δήμου και ως πρόεδρος της Α’βάμιας Σχολικής Επιτροπής ψήφισε, μαζί με τη διοίκησή της, τις δράσεις της COCA-COLA και μάλιστα σε κόντρα της οδηγίας του Υπουργείου Παιδείας!

Το «Βήμα του Δημότη» είναι στήλη από την οποία μπορούν να εκφραστούν οι δημότες. Τα επώνυμα άρθρα στη στήλη αυτή δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκην και τις απόψεις της «Αγκίδας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ