Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΝΕΑΚάλεσμα για την αυριανή απεργία από το Σύλλογο των Δημοτικών Υπαλλήλων

Κάλεσμα για την αυριανή απεργία από το Σύλλογο των Δημοτικών Υπαλλήλων

ota-swmateio-thess

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης με την οποία καλεί στην αυριανή 24ωρη απεργία. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:                                                  

«Συναδέλφισσα,  συνάδελφε,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης αποφάσισε την προκήρυξη

24ωρης απεργίας την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015.

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πλήρη στήριξη της ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ φέρνουν το νέο 3ο μνημόνιο με νέα δυσβάσταχτα βάρη στις πλάτες των εργατικών και λαικών στρωμάτων. Το ΟΧΙ του λαού το μετέτρεψαν σε μια νύχτα σε ΝΑΙ στα μνημόνια και την ΕΕ.

Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ στο θέμα του δημοψηφίσματος έπαιξε  το παιχνίδι της κυβέρνησης, υιοθετώντας το ΟΧΙ με μια αφίσα για την αξιοπρέπεια και ενάντια στους εκβιασμούς που δέχεται η κυβέρνηση! ότι δηλαδή έλεγε και η αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ. Για μια ακόμα φορά συναντήθηκαν ο παλιός με τον νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό με στόχο τον αποπροσανατολισμό των συναδέλφων, κρύβοντας ότι πριν λίγες μέρες το Γενικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα απεργιακές κινητοποιήσεις στο μνημόνιο των 47+8 σελίδων που είχε ήδη υπογράψει και προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Σήμερα μπροστά στο μαύρο μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ που έβγαλε η Βουλή το Σάββατο και στο μνημόνιο 3ετίας που συμφώνησαν χρειάζεται να πάρουμε συγκεκριμένες θέσεις και αποφάσεις.  Σε αυτόν τον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης και τη προπαγάνδας, σε συνδυασμό με τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες που καλλιέργησε η κυβέρνηση και που βοήθησε και η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ με την στάση της,  χρειάζεται να, οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στο νέο μνημόνιο. Η Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. της 18ης Ιουνίου 2015 για πραγματοποίηση 24ωρης Απεργιακής Κινητοποίησης την ημέρα ψήφισης των νέων μέτρωνείναι σε ισχύ.

Με καθαρή στάση κόντρα στην απογοήτευση, να αντιπαλέψουμε το πρόβλημα της μη πληρωμής που σήμερα ήδη υπάρχει σε χιλιάδες συναδέλφους που δουλεύουν στα προγράμματα και που θα ενταθεί την επόμενη περίοδο και σε άλλους συναδέλφους, αφού ανταποδοτικά δεν πληρώνονται, η κρατική χρηματοδότηση είναι αβέβαιη, τα ταμεία στεγνωμένα αφού έδωσαν τα αποθεματικά για να πληρώσουν τους δανειστές. Να μην επιτρέψουμε την εξαθλίωση συναδέλφων που δεν τα βγάζουν πέρα. Να ενώσουμε την φωνή μας με την τοπική κοινωνία κόντρα στο κλείσιμο των παιδικών σταθμών και των κοινωνικών δομών.

Αρκετά ματώσαμε – αρκετά πληρώσαμε! Αρκετά  ανεχθήκαμε την κοροϊδία τους, τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους, πότε με κάλπικα δημοψηφίσματα πότε με τις ωμές απειλές τους. Εδώ και τώρα να πάρουμε τη ζωή μας και το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια. Έχουμε τη δύναμη, έχουμε τα όπλα! Να γυρίσουμε την πλάτη σε μνημόνια και αφεντικά και στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες! Nα απαιτήσουμε εδώ και τώρα, την πλήρη διασφάλιση και καταβολή, των μισθών μας, των συντάξεων, των επιδομάτων ανεργίας.

Εμείς έχουμε τη δύναμη!

Εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε μνημόνια και βάρβαρα μέτρα!

 Το λαϊκό εισόδημα δεν είναι κεφάλαιο, δεν έχει καμιά δουλειά στα capital controls και στις ουρές στα  ΑΤΜ.  Είναι ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας. Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν! Αγώνας τώρα για να ακυρώσουμε τα σχέδια πτώχευσης του λαού!

Να μη χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ