Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤελείωσε το 20ο Φεστιβάλ Παιδείας

Τελείωσε το 20ο Φεστιβάλ Παιδείας

festival-paideias-lhksh
Μέσα σε ατμόσφαιρα γιορτής, κεφιού αλλά και συγκίνησης έπεσαν την  Παρασκευή 19 Ιουνίου  οι τίτλοι τέλους του 20ου Φεστιβάλ Παιδείας.  Η μεγάλη ετήσια γιορτή της μαθητικής κοινότητας του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου ολοκληρώθηκε πανηγυρικά με την τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου Ευόσμου, δίνοντας την αφορμή στη μαθητική γενιά να γιορτάσει την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ και να στείλει σε όλο τον δήμο το διαχρονικό, επίκαιρο και διδακτικό μήνυμα της φετινής διοργάνωσης: “ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ.
Με αισιοδοξία που πηγάζει από την ενθουσιώδη συμμετοχή των σχολείων που φέτος ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Αθλητισμού & Πολιτισμού ανανέωσε το ραντεβού της για τον επόμενο Φεστιβάλ Παιδείας, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι συνέβαλαν, εργάστηκαν και κατέθεσαν τις δυνάμεις τους δίνοντας ποιοτικό περιεχόμενο  στον 20ετή θεσμό της παιδείας και της μαθητικής δημιουργίας.Στο μήνυμά του με αφορμή την ολοκλήρωση της φετινής διοργάνωσης ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Καμαρινός τονίζει: “Συγχαίρω όλους τους μαθητές που έδωσαν την προσωπική τους σφραγίδα στο 20ο Φεστιβάλ Παιδείας, σε όλα τα παιδιά που είτε διακρίθηκαν είτε όχι «φώτισαν» με τη συμμετοχή τους τη φετινή διοργάνωση. Θερμές ευχαριστίες και στους λαμπρούς εκπαιδευτικούς μας που ενθάρρυναν και υποστήριξαν τα παιδιά στο ταξίδι της εσωτερικής τους περιπλάνησης. Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού για την προσφορά τους στην ιδιαίτερα πετυχημένη φετινή διοργάνωση. Το Φεστιβάλ Παιδείας “Ποτέ μην τα παρατάς” απέδειξε σε όλους πως οι νέοι μας όχι μόνο δεν παραιτούνται, δεν πτοούνται αλλά το αντίθετο ξέρουν να παλεύουν, να αγωνίζονται, να διακρίνονται και να μας κάνουν περήφανους!”

Η τελετή λήξης του φεστιβάλ ήταν μια μοναδική εκδήλωση γεμάτη ζωντάνια, παλμό, μουσική, χορό, πολλά χαμόγελα και ατελείωτο κέφι. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιος Γαρούφας, ο οποίος αναφέρθηκε στο χαρακτήρα του θεσμού, ο οποίος όπως τόνισε ενισχύει και αναδεικνύει την ευαισθησία των μαθητών, τη δυναμική εξωστρέφεια, το ταλέντο και τις ικανότητές τους.

Την αυλαία άνοιξε ο διαγωνισμός hiphop Dance Battle. Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσηςαπονομές βραβείων και αναμνηστικών δώρων στους νικητές των διαγωνισμών HIP HOP, ορθογραφίας, Graffiti, εκφραστικής ανάγνωσης, ποίησης, κολάζ και video clip καιαρχαίων ομαδικών παιχνιδιών. Παράλληλα τιμήθηκαν οι εθελοντές εκπαιδευτικοί που  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου μας, ενώ απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα ΠΡΟΤΕΚΤΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ