Τελευταία

  Δεν απομακρύνεται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από το δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

  22-06-2015
  kentro-periballontikhs-ekpaideyshs
  Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου με την οποία χαρακτηρίζει ανυπόστατες τις φήμες και αναληθή τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν και κάνουν λόγο για τις διαθέσεις της διοίκησης να απομακρύνει από το δήμο το Κέντρο Περιβαλλοντικές Εκπαίδευσης. Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου είναι η εξής!
  Αναφορικά με τις ανυπόστατες φήμες και τα αναληθή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα και φέρουν το Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου να προσανατολίζεται στην απομάκρυνση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που στεγάζεται σε δημοτικό κτίριο στο Ελευθέριο Κορδελιό, διευκρινίζονται τα εξής:
  “Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου ΟΥΔΕΠΟΤΕ εξέφρασε την πρόθεσή του να προχωρήσει στην απομάκρυνση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο φιλοξενείται σε δημοτικό κτίριο στη δημοτική κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού. ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ επενδύοντας στο ζωτικό και καταλυτικό ρόλο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην ευαισθητοποίηση και καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και στην αντιμετώπιση των οικολογικών προβλημάτων στην ευαίσθητη περιοχή μας, και με δεδομένο ότι το Περιβάλλον και η βελτίωση της ποιότητας ζωής αποτελούν τόσο για τη διοίκηση όσο και προσωπικά για τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Σούλα πρώτη προτεραιότητα, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου  ΑΠΑΙΤΕΙ:
  -Την αναβάθμιση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και την ουσιαστική λειτουργία του, με σκοπό τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας του Δήμου.
  Με δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικές δράσεις για το σχολικό έτος 2014-2015 είχαν περιορισμένο χαρακτήρα, καθώς ελάχιστες τάξεις από το σύνολο των 500 τάξεων των σχολείων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου συμμετείχαν σε περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονήθηκαν από το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού, θεωρούμε πως είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει ένας νέος επανασχεδιασμός, προκειμένου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να διευρύνει τη λειτουργία του αλλά και το βαθμό ανταπόκρισης του στις αυξημένες ανάγκες των μαθητών αλλά και της τοπικής κοινωνίας.
  Επιπλέον λόγω της αυξημένης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών, λόγω της γειτνίασης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου με τη βιομηχανική ζώνη, θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή και συμβολή του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού στη μεγάλη προσπάθεια για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δήμου, με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να αναλαμβάνει έναν επιτελικό ρόλο.
  Με άξονα λοιπόν τις διεκδικήσεις αυτές, ο Δήμος μας όχι μόνο δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην απομάκρυνση της ζωτικής αυτής περιβαλλοντικής δομής, αλλά τουναντίον είναι αποφασισμένος να συμβάλει με κάθε τρόπο την αναβάθμιση του ΚΠΕ, αναμένοντας από τα στελέχη του την άμεση ανταπόκριση και συμβολή τους σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια”.

  You must be logged in to post a comment Login