Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑπομάκρυνση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από τον δήμο;

Απομάκρυνση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από τον δήμο;

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Κ. Μακεδονίας της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.), σύμφωνα με το οποίο η διοίκηση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου προτίθεται να απομακρύνει από το Κορδελιό το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

kentro-periballontikhs-ekpaideyshs

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου πρόκειται να λάβει απόφαση για την απομάκρυνση του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού από το κτίριο που στεγάζεται από το 2000, την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων ετοιμάζεται να ανανεώσει τη σύμβαση για τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να ληφθεί μια τέτοια απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και ζητάμε να παραμείνει το ΚΠΕ στον φυσικό του χώρο γιατί:

Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού είναι το μόνο που λειτουργεί στον Νομό Θεσσαλονίκης. Εξυπηρετεί όλες τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς του Νομού και δίνει προτεραιότητα στα σχολεία και τις δράσεις του Δήμου που το φιλοξενεί.

Στεγάζεται σε βιοκλιματικό κτίριο που κτίστηκε με Ευρωπαϊκά κονδύλια ειδικά για να στεγάσει το ΚΠΕ.

Λειτουργεί με Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά τον Δήμο. Αντίθετα η λειτουργία του στηρίζει την τοπική οικονομία αφού όλοι οι προμηθευτές του είναι επαγγελματίες του Δήμου (αγορά αναλωσίμων, εξοπλισμός, εκδόσεις, τρόφιμα κλπ.)

Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην Εκπαίδευση έχουν αναγνωριστεί από συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα. Είναι ένα ΚΠΕ δυναμικό και πρωτοπόρο έχοντας αφήσει το στίγμα του στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση τόσο στην περιοχή, στον Νομό Θεσσαλονίκης όσο και πανελληνίως.

Το έργο του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού για 19 χρόνια (προγράμματα για μαθητές, επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, λειτουργία εθνικών και τοπικών δικτύων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, εκδόσεις, δράσεις ευαισθητοποίησης) στο οποίο συμμετέχουν περίπου 8000 άτομα ετησίως, έχει συμβάλλει στην προβολή του τοπικού Δήμου και αποτελεί πρότυπο επιτυχημένου θεσμού της εκπαίδευσης που μέσα από συνεργασίες προωθεί τους στόχους της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε σελίδα για τη συγκέντρωση υπογραφών στην παρακάτω διεύθυνση

https://sites.google.com/site/peekpethess/anakoinoseis-kentrikou-ds/psephisma-diamartyrias

Παρακαλούμε αν συμφωνείτε να το υπογράψετε και να το προωθήσετε!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ