Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΈντονη αντιπαράθεση της Ένωσης Γονέων με τον αντιδήμαρχο παιδείας

Έντονη αντιπαράθεση της Ένωσης Γονέων με τον αντιδήμαρχο παιδείας

enwsh-gonewn-dwrean-paideia

Έντονη αντιπαράθεση ξεκίνησε μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Κορδελιού-Ευόσμου και του αντιδημάρχου Παιδείας κ. Καμαρινού, αφορμή της οποίας υπήρξε ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων για την κατανομή των μαθητών κατά τη νέα σχολική χρονιά. Η Ένωση Γονέων, με την ανακοίνωση αυτή, επιτέθηκε κατά της διοίκησης του δήμου και των προθέσεών της να χρησιμοποιήσει χώρους γυμναστηρίων και βιβλιοθηκών, ως αιθουσών διδασκαλίας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες. Η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του αντιδημάρχου παιδείας και της Ένωσης Γονέων επιβεβαιώθηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 10ης του Ιούνη, όπου ο αντιδήμαρχος χαρακτήρισε κατάπτυστη την ανακοίνωση, ενώ η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και στη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής παιδείας της 12ης του Ιούνη, με έντονους διαλόγους μεταξύ του κ. Καμαρινού και της προέδρου της Ένωσης Γονέων κυρίας Ζανίκου.

Δημοσιεύουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων που αποτέλεσε την αφορμή της αντιπαράθεσης:

«Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, η οποία σε μέγεθος αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς αντιπροσωπεύει 18.500 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων του Δήμου και περίπου 30.000 γονείς, με το παρόν έγγραφο της εκφράζει την ανησυχία και την απογοήτευση της για τους χειρισμούς όλων των αρμοδίων στο τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο μας.

Τη φετινή χρονιά η κατάσταση έφτασε πλέον στο απροχώρητο με αποτέλεσμα η Δημοτική Διοίκηση να μην είναι σε θέση μέχρι σήμερα να έχει ένα ολοκληρωμένο πλάνο κατανομής των μαθητών και να προσπαθεί να δώσει λύσεις με πρόχειρες και αποσπασματικές προτάσεις που το μόνο που κάνουν είναι να ανακυκλώνουν και να μεγιστοποιούν το πρόβλημα.

Αν και ήταν γνωστό τι θα συμβεί, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν, όταν έγιναν οι εγγραφές των νηπίων, από τότε έως και τώρα καμία λύση δε βρέθηκε. Ερχόμαστε σήμερα λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση των εγγραφών των μαθητών στην Α΄ τάξη και διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή λύση που να αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Αντίθετα αυτές που προτείνονται το μεγιστοποιούν.

Δεν είναι λύση να κλείνεις ένα διθέσιο σχολείο στη Διαλογή της Δημοτικής Κοινότητας του Ελευθερίου Κορδελιού, ενώ θα έπρεπε να το μετατρέψεις σε εξαθέσιο και να καλύψεις ανάγκες στέγασης και την ίδια στιγμή να λειτουργούν τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου σε ενιαίες σχολικές κτιριακές δομές (ΕΠΑΛ Ευόσμου).

Δεν είναι λύση να κλείνεις παράνομα ένα γυμναστήριο 1500 τ.μ. το οποίο χρησιμοποιείται για το μάθημα της Γυμναστικής και για την ψυχαγωγία μαθητών-τριών (3) δημοτικών σχολείων και μία βιβλιοθήκη και να απειλείς ότι θα απομακρύνεις την έδρα της Ένωσης Γονέων από έναν βοηθητικό αποθηκευτικό χώρο γυμναστηρίου 30 τ.μ. ο οποίος έχει παραχωρηθεί πριν από 10 χρόνια από την τότε δημοτική αρχή υποτιμώντας και υποβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτόν έναν ιερό θεσμό του Δήμου μας και κατ’ επέκταση τους μαθητές και τους γονείς που εκπροσωπεί.

Δεν είναι λύση να χρησιμοποιείς σχολεία με προκατασκευασμένες αίθουσες (kibo) μέσα στις οποίες οι μαθητές μας βιώνουν απαράδεκτες συνθήκες μάθησης και την ίδια στιγμή να υπάρχουν σχολεία που να διαθέτουν αίθουσες σίτισης, ψυχαγωγίας, εκδηλώσεων δημιουργώντας έτσι συγκρούσεις μεταξύ των γονέων του Δήμου μας.

Τέλος, αναφέρουμε ότι οι αποφάσεις στα θέματα Παιδείας και σχολικής στέγης λαμβάνονται συλλογικά και δημοκρατικά μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα, που είναι η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ), οι Σχολικές Επιτροπές και το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν μπορεί τα ζητήματα αυτά να αποτελούν αποκλειστικότητα κανενός αιρετού ή μονίμου υπαλλήλου του Δήμου.

Ζητούμε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς θεωρούμε ότι το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή στο Δήμο μας.

Καλούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές σε εγρήγορση και ετοιμότητα, έτσι ώστε, εάν και εφόσον χρειαστεί, όλοι μαζί να συμβάλλουμε αποφασιστικά και δυναμικά στην επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ