Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΔεντροφυτεύσεις σήμερα στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Δεντροφυτεύσεις σήμερα στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

dentrofyteysh
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας του Περιβάλλοντος ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με την  Αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος θα πραγματοποιήσουν αύριο Παρασκευή  5.6.20  συμβολικές δεντροφυτεύσεις στους αύλειους χώρους δύο  Σχολικών Συγκροτημάτων με την συμμετοχή μαθητών.

Η πρώτη δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στο 19ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου στις 8.30 π.μ. και η δεύτερη δενδροφύτευση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου στις 10.00πμ, Οι μαθητές με τον Δήμαρχο τον Αντιδήμαρχο και τους δασκάλους τους θα φυτέψουν πλατάνια και ιβίσκους στις αυλές των σχολείων τους.

«Διαχρονικά ο  Δήμος  μας λόγω της γειτνίασης του με την Βιομηχανική Ζώνη είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος για αυτό και πραγματοποιεί  σε τακτά χρονικά διαστήματα όχι μόνο  δενροφυτεύσεις αλλά και  άλλες οικολογικές παρεμβάσεις με την συμμετοχή κυρίως των  μαθητών, δίνοντας  προτεραιότητα τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, με την τη δημιουργία νέων αλλά  και με  την ενίσχυση των υπαρχόντων  πνευμόνων πρασίνου που διαθέτει ως ασπίδα προστασίας στην αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση που δέχεται. Ως Διοίκηση του Δήμου είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε με κάθε τρόπο την υγεία των δημοτών μας και των παιδιών μας, δεν θα χαρισθούμε σε κανέναν εάν δεν τηρεί τους προβλεπόμενους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

« Σε ένα Δήμο όμορο με την Βιομηχανική Ζώνη Θεσσαλονίκης, η παγκόσμια ημέρα προστασίας Περιβάλλοντος δεν είναι μέρα εορτασμού αλλά είναι ημέρα ευαισθητοποίησης,  ενεργοποίησης και απολογισμού των δράσεων και  των πρωτοβουλιών  που πραγματοποιούμε  συλλογικά για την προστασία του Περιβάλλοντος αλλά και των ατομικών ευθυνών που έχουμε ως πολίτες. Επειδή το Περιβάλλον μας αφορά όλους πρέπει να συμβάλλουμε τουλάχιστον  στην αύξηση  του πρασίνου ως πρώτο βήμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο Περιβαλλοντικά επιβαρυμένο Δήμο μας » επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Βασίλης Τσακαλίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ