Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕπίθεση σκύλου σε τρίχρονο κοριτσάκι στο δήμο μας

Επίθεση σκύλου σε τρίχρονο κοριτσάκι στο δήμο μας

skylos

Περιστατικό επίθεσης σκύλου σε τρίχρονο κοριτσάκι συνέβη την εβδομάδα που μας πέρασε στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Ευτυχώς το περιστατικό δεν είχε τραγική κατάληξη, αφού το κοριτσάκι γλίτωσε με ράμματα και μώλωπες από την επίθεση. Το σκυλί δεν ήταν αδέσποτο, ήταν εκτός του χώρου του, παρουσία του ιδιοκτήτη από του οποίου τον έλεγχο διέφυγε και επιτέθηκε στο κοριτσάκι το οποίο εκείνην την ώρα η γιαγιά του πήγαινε στην παιδική χαρά. Η γιαγιά έδωσε μάχη για να βγάλει το παιδί από τα δόντια του σκυλιού, ενώ ο ιδιοκτήτης του σκυλιού αδυνατούσε να το σταματήσει. Τελικά κατάφερε να απεγκλωβίσει το παιδί από τα δόντια του σκύλου του.

Το παιδί το παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ είναι απορίας άξιο ότι κανένας περίοικος δεν ειδοποίησε την αστυνομία, κάτι που δεν έκανε ούτε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Η γιαγιά βέβαια, η οποία συνόδευσε το παιδί στο νοσοκομείο, αδυνατούσε από το σοκ να προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες. Την επόμενη μέρα η οικογένεια του παιδιού υπέβαλε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του σκύλου.

Το συγκεκριμένο περιστατικό της απρόκλητης επίθεσης σκύλου σε άνθρωπο ούτε το πρώτο είναι, ούτε το μοναδικό. Είναι αποτέλεσμα της κακής αντίληψης της ζωοφιλίας και της κυνοφιλίας που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της ότι πρέπει να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην λαμβάνουν χώρα περιστατικά σαν το προαναφερθέν. Το ότι το φίμωτρο πρέπει να φοριέται στα σκυλιά, όταν αυτά βρίσκονται έξω από τον χώρο τους, δεν προστατεύει μόνο άτυχα παιδάκια σαν το παραπάνω, αλλά προστατεύει και τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι βρίσκονται κατηγορούμενοι για την αντίδραση του ζώου τους. Επειδή οι κυνόφιλοι αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα στο δήμο μας, πράγμα που δεν είναι κακό κι επειδή πάρκα και πλατείες γέμισαν με σκυλιά, οι ίδιοι οι κυνόφιλοι, ο δήμος και οι αρχές θα πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους, ώστε να μην προκαλούνται  «ατυχήματα» σαν το παραπάνω.

Η αγάπη για τα ζώα είναι ένα αγνό συναίσθημα, αλλά γεννά υποχρεώσεις στον ίδιο τον κυνόφιλο. Σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να τον ενοχλήσει ο δήμος ή η αστυνομία για να μην κάνει την ανάγκη του το ζώο του οπουδήποτε ή να μην κυκλοφορεί χωρίς φίμωτρο! Είναι υποχρέωσή του να τηρεί βασικούς κανόνες που δεν προκαλούν τον υπόλοιπο κόσμο. Διότι, προφανώς, ένας που αγαπάει τα ζώα θέλει να το μεταδώσει στους υπόλοιπους συνανθρώπους του αυτήν την αγάπη και όχι να δημιουργήσει αποστροφή προς την κατοχή του ζώου! Είναι σίγουρο λοιπόν ότι ζωοφιλία και πρόκληση με οποιονδήποτε τρόπο δεν συμβαδίζουν!

Όταν βέβαια αυτά τα στοιχειώδη δεν μπορούν να τα κατανοήσουν κάποιοι κακώς αυτοαποκαλούμενοι φιλόζωοι, οι οποίοι με τον τρόπο τους συκοφαντούν τους πραγματικούς φιλόζωους, τότε οι αρχές πρέπει να παρέμβουν, γιατί η ζωή ενός παιδιού ή ενός ανθρώπου δεν μπορεί να είναι υπόθεση κάποιου ανεύθυνου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ