Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑνακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου

Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου

katasthma-louketo

Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, με την επωνυμία «Thess Mall», που θα κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη, θα ευνοήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις και θα λειτουργήσει σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, επισημαίνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εκδήλωση για τα Aνοιχτά Kέντρα Eμπορίου, στις 29/4/2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι από την ΕΣΕΕ, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια, την κυβέρνηση και επιχειρηματίες της πόλης…!!!(ούτε μικροί – ούτε αυτοαπασχολούμενοι έμποροι).

Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, με την επωνυμία “Thess Mall”, οριοθετείται από τις οδούς Λεωφόρου Νίκης, Παύλου Μελά, Μητροπόλεως και Αριστοτέλους. Το κόστος είναι 166.000 ευρώ και θα μοιραστούν σε 100 επιχειρήσεις. Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στη συγκεκριμένη περιοχή επικεντρώνονται στην πληροφόρηση, την προώθηση και την τεχνολογία, καθώς και στην αστική κινητικότητα και τον αστικό εξοπλισμό.

Το “Thess Mall” με σύνθημα “Η καρδιά χτυπά στο κέντρο” προσπαθεί να σπρώξει τον εναπομείναντα τζίρο σε μια συγκεκριμένη περιοχή και να ευνοηθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Δεν πρόκειται να πλήξει τα πολυκαταστήματα που έχουν τεράστιες δυνατότητες προσέλκυσης του καταναλωτικού κοινού, αντίθετα θα λειτουργήσει σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.

Είναι αυταπάτη και κοροϊδεύουν ότι με τέτοια μέτρα θα ανακοπεί η εξάπλωση των πολυκαταστημάτων και θα σωθούν οι μικροί έμποροι. Αντίθετα, οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες θα είναι οι πρώτες που θα αξιοποιήσουν την ίδρυση και λειτουργία των OPEN MALLS, όπως συμβαίνει και στα άλλα εμπορικά κέντρα (malls) .

”Τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου είναι το αντίδοτο στα λουκέτα που μαστίζουν τα τελευταία χρόνια την αγορά”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδης. Ούτε ο ίδιος το πιστεύει, αλλά σπρώχνει την πολιτική που υποστηρίζει, την πολιτική που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο. Η εφαρμογή του θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη κατάληψη του εμπορικού κέντρου από μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις και εμπορικές φίρμες και στο διώξιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.

Είναι απαράδεκτος και επικίνδυνος ο δρόμος που χαράζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΕΣΕΕ και του Εμπορικού Συλλόγου να ασχολούνται και να παίρνουν μέτρα ενίσχυσης ενός μικρού αριθμού μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων, αδιαφορώντας για τη μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου, των μικρών και αυτοαπασχολούμενων.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει τη δημιουργία των Open Malls. Eίναι κομμάτι ενός συνολικού σχεδιασμού που ξεκίνησε με τις λεγόμενες ”Λευκές Νύχτες» και συνδυάζεται με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Όλα μαζί είναι μέτρα που διευκολύνουν τη συγκέντρωση και μονοπώληση της αγοράς.

Καλεί τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους να συσπειρωθούν στην ΠΑΣΕΒΕ για να δυναμώσει η πάλη για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που οδηγεί στη χρεοκοπία και στο κλείσιμο των μικρών μαγαζιών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ