Να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία καλεί την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του από τις Βρυξέλλες και μετά τις συναντήσεις που είχε με τους Ζ. Κ. Γιούνκερ και Μ. Σουλτς.

Ανέφερε πως «το μήνυμα που έχω προς την κυβέρνηση είναι ότι πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει τα ψέματα, να σταματήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να προχωρήσει, τις επόμενες μέρες, σε μια συμφωνία. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει πια άλλος χρόνος. Πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνία».

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να καταδείξει πως συμβάλλει στη στήριξη της χώρας και στην αντιμετώπιση της ρευστότητας, δήλωσε πως από τους Γιούνκερ και Σουλτς «ζήτησα να στηρίξουν την Ελλάδα. Και συγκεκριμένα αναφέρθηκα στην ανάγκη άμεσης εκταμίευσης των κερδών των κεντρικών τραπεζών, τα SΜPs, που είναι 1,9 δισ., που ήταν άλλωστε και μέρος της συμφωνίας που είχαμε πετύχει το Νοέμβρη του 2012».

Με την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της ΝΔ αφενός μεν σπρώχνει την κυβέρνηση να συμφωνήσει με τους δανειστές σε αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, αφετέρου δεν αφήνει να εννοηθεί ότι θα στηρίξει στη Βουλή μια τέτοια συμφωνία.