Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαταγγέλλεται η παρουσία του Αμερικανού πρόξενου στο 3ο ΓΕΛ Ευόσμου

Καταγγέλλεται η παρουσία του Αμερικανού πρόξενου στο 3ο ΓΕΛ Ευόσμου

proxenos-hpa-thessalonikh

Πρόκληση για τον εκπαιδευτικό και προοδευτικό κόσμο της χώρας, για τον ίδιο το λαό, χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης την επίσκεψη του Αμερικανού πρόξενου στο 3ο ΓΕΛ Ευόσμου. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την ανάπτυξη ενός πολιτιστικού – επιχειρηματικού προγράμματος του σχολείου και ήταν σε γνώση της διοίκησης της Εκπαίδευσης και του ίδιου του υπουργείου, αφού δεν ήταν αιφνιδιαστική, αλλά έτυχε υποδοχής με ανθοδέσμες και γλυκάκια!

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Η παρουσία του πρόξενου σε σχολείο, την ώρα που ακόμα στη γύρω περιοχή σιγοκαίει η φωτιά που άναψαν στη Γιουγκοσλαβία οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές μαζί με την ΕΕ, και η περιήγησή του με τους άντρες της ασφάλειάς του στους χώρους του σχολείου, ενώ σκορπίζουν νέες φωτιές στην περιοχή, είναι πρόκληση για τον ελληνικό λαό».

Θυμίζει ότι «η διοίκηση του σχολείου ενταφίασε αίτημα της Εθνικής Αντίστασης, τοπικού παραρτήματος της πόλης (ενώ ο Σύλλογος καθηγητών είχε αποδεχτεί το αίτημα) να παραβρεθούν αντιστασιακοί στη γιορτή του Πολυτεχνείου και να γνωρίσουν οι μαθητές πλευρές από το έπος της Αντίστασης, από “πρώτο χέρι”, πριν πάψει αυτή η ηρωική γενιά να είναι ανάμεσά μας».

Επίσης, σημειώνει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την άδεια που έδωσε στον Αμερικανό πρόξενο, αλλά και τις ευθύνες που έχουν «ο αιρετός του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ (είναι και οι δύο σ’ αυτό το σχολείο) που δεν προετοίμασαν με ενημέρωση και κινητοποίηση του κινήματος, ώστε ο Αμερικανός πρόξενος να μην περάσει την πόρτα του σχολείου».

Χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που δεν σηκώθηκαν να τρέξουν στην υποδοχή, αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν με τη στάση τους την παρουσία του πρόξενου στο σχολείο τους και συνέχισαν κανονικά το μάθημά τους.

Καλεί δε τον εκπαιδευτικό κόσμο, τους μαθητές, τους γονείς, να αντιδράσουν με αφοβία και να απαιτήσουν να μείνουν έξω από την πόρτα του σχολείου και η επιχειρηματικότητα και οι εκπρόσωποί της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ