Τελευταία

  Παραιτήθηκαν η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος

  08-04-2015

  Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν χτες εγγράφως, στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Ν. Ξυδάκη, η πρόεδρος Μένη Λυσαρίδου και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Φίλιππος Γράψας.

  Η Μένη Λυσαρίδου, πρόεδρος του ΔΣ, στην επιστολή της αναφέρει: «Όπως γνωρίζετε, με την από 02/02/2015 επιστολή μου είχα θέσει “…στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από τη θέση της προέδρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, θέση που ανέλαβα την 07-06-2013, βάσει της ΥΠΑΙΘΠΑ-ΓΓΠ/ΓΔΔΥ/ΔΙΟΙΚ/ΤΔΠΕΦ/82722/1365/11434/677 απόφασης του αν. υπουργού (ΦΕΚ 259/7-6-13)”. Ενόψει του γεγονότος ότι παρήλθε χρονικό διάστημα δύο μηνών χωρίς να έχω κάποια επικοινωνία ή ενημέρωση, υποβάλλω με την παρούσα την οριστική και αμετάκλητη παραίτησή μου από τη θέση της προέδρου του ΔΣ του ΚΘΒΕ και από σήμερα παύω να ασκώ τα αντίστοιχα καθήκοντα. Παρακαλώ για τις σχετικές δικές σας ενέργειες».

  Ενώ ο Φίλιππος Γράψας, αντιπρόεδρος, αναφέρει: «Ο λόγος για τον οποίο παραιτούμαι είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν δύναμαι πλέον να ασκώ τα καθήκοντά μου. Δέχτηκα αυτή τη θέση από αγάπη και ανιδιοτέλεια, θεωρώντας ότι μπορώ να βοηθήσω το ΚΘΒΕ στο υψηλό καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό του έργο, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του και την προσφορά του. Το ΚΘΒΕ, όμως, χρειάζεται την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας, που καθώς αντιλαμβάνομαι, δεν την έχει. Αντιθέτως, πιστεύω ότι, τον τελευταίο καιρό, συστηματικά απαξιώνεται από την Πολιτεία. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ήρθα να βοηθήσω και για λόγους ανεξάρτητους από μένα αδυνατώ να το πράξω, είναι περιττό να διατηρώ μια θέση χωρίς λόγο. Πολύ περισσότερο, όταν στις αγωνιώδεις ερωτήσεις των οικονομικά δοκιμαζόμενων εργαζομένων του ΚΘΒΕ, για το δικό τους μέλλον και του Θεάτρου, δεν έχω απαντήσεις».

  You must be logged in to post a comment Login