Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΔέκα «αστυνομικοί της γειτονιάς» στις γειτονιές του δήμου…

Δέκα «αστυνομικοί της γειτονιάς» στις γειτονιές του δήμου…

astynomikos-geitonias-3

«Δέκα  αστυνομικοί με ειδικό σήμα και κινητό υπηρεσιακό τηλέφωνο άρχισαν τις περιοδείες τους, στους δρόμους του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του θεσμού “Αστυνομικός της Γειτονιάς” ο οποίος εφαρμόζεται σε 22 γειτονιές στις περιοχές της Καλλιθέας και του Χαλανδρίου για την Αττική, της Τούμπας , της Τριανδρίας και του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου  για τη Θεσσαλονίκη.

Ο “Αστυνομικός της Γειτονιάς” περιπολεί, επικοινωνεί, συμπαρίσταται,  βοηθά και αποτελεί μία πιλοτική εφαρμογή, με βάση τις κατευθύνσεις της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τον νέο αυτό  θεσμό  απασχολούνται αποκλειστικά με την προστασία της γειτονιάς μέσα από μία σειρά δράσεων προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα. που αφορούν όχι μόνο  την προστασία αλλά  και την εξυπηρέτηση των κατοίκων στις γειτονιές της πόλης. Είναι η “επώνυμη” παρουσία της Αστυνομίας στη γειτονιά, για την επίλυση προβλημάτων  ασφάλειας, παραβατικότητας και πολλών άλλων  θεμάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

“Ευχαριστούμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση για την επιλογή και την ένταξη του Δήμου μας, στην πιλοτική εφαρμογή του νέου Θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς. Ενός θεσμού ο οποίος θα συμβάλλει τα μέγιστα αφενός μεν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων στις πολυπληθείς  και πολυπολιτισμικές γειτονιές των μεγαλουπόλεων  και αφετέρου στην εξυπηρέτηση των αιτημάτων, των παραπόνων αλλά και των καταγγελιών των πολιτών, έτσι ώστε να υπάρξει μια νέα εποχή συνεργασίας και   ποιοτικής αναβάθμισης στην εξυπηρέτηση και στην καθημερινότητα όλων μας. Ο “Αστυνομικός της Γειτονιάς” μπορεί και πρέπει να γίνει  αναπόσπαστο τμήμα της τοπικής κοινωνίας για την ομαλή διαβίωση όλων μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας».

Τα παραπάνω τα διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου με τη δημοτική αρχή να θριαμβολογεί για τον ερχομό των 10 «αστυνομικών της γειτονιάς», σαν να ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο πιλοτικό πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης για τον «γιατρό της γειτονιάς», ο οποίος μάλιστα γιατρός θα είναι πλήρως εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα σύνεργα για την περίθαλψη των ασθενών! Πρωταπριλιάτικο!! Τα γράφουμε αυτά γιατί την ώρα που νοσοκομεία και λοιπά δημόσια ιατρεία κλείνουν ή υπολειτουργούν μην έχοντας ούτε γάζες, την ώρα που σχολεία απαξιώνονται, δημόσιες υπηρεσίες δίνονται βορά στους ιδιώτες, την ώρα που οι λαϊκές οικογένειες έφτασαν στο επίπεδο των συσσιτίων και της ζητιανιάς, ο καημός της «αριστερής» κυβέρνησης με τον δεξιό συγκυβερνήτη είναι το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, το οποίο δεν εκπορεύεται από την απαλλαγή πληρωμής των άδικων φόρων, αλλά από την παρουσία χωροφύλακα στη γειτονιά του!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ