Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

«Αριστερές» απειλές για τους εξαθλιωμένους που δεν θα ρυθμίσουν τις οφειλές τους…

21-03-2015
… ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Από το «σκίσιμο των μνημονίων» και τα «δεν πληρώνω», στα πληρώνω και παραπληρώνω, αλλιώς σύντομα θα κάνει την επίσκεψή του ο «χωροφύλακας». Όταν κάποιοι φώναζαν ότι δεν είσαι ότι δηλώσεις, κάποιοι άλλοι ψήφιζαν «Αριστερά» επειδή έτσι δηλώθηκε το αντιλαϊκό μόρφωμα! Με της υγείας μας!!
skitso-isothta

Ψηφίστηκε το βράδυ της Παρασκευής επί της αρχής και στο σύνολό του από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που έχει στόχο να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία μέσω της είσπραξης των «μνημονιακών» και άλλων χαρατσιών. Το Ποτάμι ψήφισε παρών μιλώντας για προχειρότητα των ρυθμίσεων. Η Χρυσή Αυγή, ενώ στις Επιτροπές και στην διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, είχε ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου τελικά την τελευταία στιγμή, ψήφισε παρών.  Το ΚΚΕ δήλωσε ξεκάθαρα ότι καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο ενώ καταψήφισε και τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η νομοθετική ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα. Η κυβέρνηση με αυτό επιδιώκει να εισπράξει στο ακέραιο από τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά όλα τα χρέη που τους φόρτωσαν οι μνημονιακοί και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι. Νομιμοποιεί, δηλαδή, πλήρως όλα τα αβάσταχτα χαράτσια, τη φοροεπιδρομή, που επιβλήθηκαν σε βάρος του λαού από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, που σε συνδυασμό με την πολιτική δραστικής μείωσης μισθών, συντάξεων, γενικότερα του λαϊκού εισοδήματος, τον έχουν «στεγνώσει».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε την Πέμπτη  από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και την Παρασκευή συζητήθηκε και ψηφίστηκε σε μία και μόνο συνεδρίαση, σύμφωνα με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Κατά τη συνεδρίαση τις Βουλής η γελοιότητα κορυφώθηκε καθώς κατήγγειλαν τη διαδικασία εκείνοι που φέρνανε τα κατεπείγοντα και εκείνοι που καταγγέλλανε τα κατεπείγοντα, έφεραν κατεπείγοντα.

Τροπολογία κατέθεσε το ΚΚΕ

Η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, με στόχο την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών που οδηγήθηκαν στην υπερχρέωση, εξαιτίας των αντεργατικών – αντιλαϊκών επιλογών απορρίφθηκε από την κυβέρνηση. Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόρριψη, έφτασε να διαστρεβλώσει άρθρα της τροπολογίας ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους. Οπως ανέφερε, σε δεύτερη φάση η κυβέρνηση θα νομοθετήσει τη συγκρότηση επιτροπών στις οποίες θα απευθύνονται όσοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των χρεών τους ούτε με τις νέες ρυθμίσεις. Αυτές θα εξετάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια και ανάλογα θα καθορίζουν νέα ρύθμιση. Μάλιστα αποφάνθηκε ότι σε αυτό το σημείο δηλαδή τις επιτροπές «συναντιόμαστε με τη σεισάχθεια του ΚΚΕ»! Ο Ν. Καραθανασόπουλος απάντησε ότι πουθενά το ΚΚΕ δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Αντίθετα λέει κούρεμα όλων των οφειλών των λαϊκών νοικοκυριών που προήλθαν από τα χαράτσια και την φοροληστεία των εφαρμοστικών νόμων.

Στα ενδιαφέροντα της συνεδρίασης ήταν η απειλή της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη για ελέγχους της Εφορίας σε όσους δεν μπουν στη ρύθμιση:  «Όσοι δεν θα μπουν -ενώ μπορούν να μπουν στην ρύθμιση- αυτοί να είναι σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα από αυτούς θα περάσει η εφορία», είπε συγκεκριμένα.

You must be logged in to post a comment Login