Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Θράσος από εκπροσώπους φορέων που αξιώνουν συνάντηση με τον υπουργό υγείας

17-03-2015

koyroyplhs

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Αριστεράς έχει καταστήσει σαφές σ’ όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται οι υπουργοί και οι υφυπουργοί επ’ ουδενί να συναντηθούν με υπάλληλους και υπαλληλίσκους, δημιουργώντας μέγα πρόβλημα στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί οι υπάλληλοι της πρώην τρόικα θα πρέπει τώρα να συναντιούνται με υπαλλήλους των αρμόδιων υπουργείων και όχι με υπουργούς όπως πριν, έρχονται διάφοροι φορείς να οξύνουν το πρόβλημα απαιτώντας να συναντήσουν τον υπουργό υγείας! Γιατί κύριοι;! Δεν σας κάνει ο κλητήρας του υπουργείου;! Γιατί αν η πρώην τρόικα συναντάται με Γενικούς Γραμματείς υπουργείων, είναι δυνατόν ο πρόεδρος του τάδε σωματείου να συναντιέται με τον ίδιο υπηρεσιακό παράγοντα;! Τότε είναι που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας στείλε από εκεί που ήρθαμε!

Στην επιστολή-καταγγελία μάλιστα που κυκλοφόρησαν οι εκπρόσωποι των φορέων καταγγέλλουν ότι ο υπουργός δεν συναντάται μ’ αυτούς ενώ συναντιέται με εκπροσώπους φαρμακοβιομηχάνων! Στο σημείο αυτό πήγαμε να σκεφτούμε ότι έχουν δίκιο διότι εάν ο υπουργός συναντιόταν με τους ίδιους τους φαρμακοβιομηχάνους δεν θα υπήρχε ζήτημα! Αλλά με τους εκπροσώπους τους μήπως θα έπρεπε να συναντώνται οι υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων;!

Μετά πάλι ευθυγραμμιστήκαμε και καταλάβαμε τα δίκια του υπουργού, αφού θυμηθήκαμε εκείνο το ανέκδοτο του γιου που πήγε στον πατέρα του και του ανακοίνωσε ότι είναι gay! Ψύχραιμος ο πατέρας του τον ρωτάει: «Έχεις καταθέσεις στις τράπεζες»; «Όχι» απαντάει ο γιος! «Κότερο έχεις» ξαναρωτάει ο πατέρας! «Όχι» ξαναπαντάει ο γιος! «Έπαυλη έχεις» επαναλαμβάνει ο πατέρας! «Όχι» ήταν ξανά η απάντηση του γιου. «Τότε παιδί μου» συνεχίζει ο πατέρας «δεν είσαι gay! Σκα….που…άς του κερ…… είσαι!!»

Άκου οι εκπρόσωποι των φορέων να συγκρίνονται με τους εκπροσώπους των φαρμακοβιομηχάνων!!

Ολόκληρη η κατάπτυστη ανακοίνωση-πρόκληση, την οποίαν υπογράφουν Λαϊκές Επιτροπές, Σωματεία και μαζικοί φορείς Δυτικής Αθήνας – Μενιδίου και Φυλής, είναι η παρακάτω:

«Ο υπουργός Υγείας αρνείται να συναντηθεί με τα σωματεία, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της Δυτικής Αθήνας, ενώ συναντιέται συνεχώς με εκπροσώπους των φαρμακοβιομήχανων Ελλήνων και ξένων.

Η Δυτική Αθήνα με πάνω από 1,5 εκατομμύριο κατοίκους είναι η πιο φτωχή περιοχή της Αττικής. Ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζεται σε υπηρεσίες Υγείας. Ήταν στραβό το κλήμα το ‘φαγε και …η επιχειρηματικότητα!

Έκλεισαν μια σειρά ιατρεία του ΙΚΑ στην περιοχή. Αυτά που λειτουργούν -τα λεγόμενα ΠΕΔΥ- έχουν τεράστιες ελλείψεις. Τρία νοσοκομεία που κάλυπταν ανάγκες της περιοχής από το Μενίδι έως το Αιγάλεω έκλεισαν και αυτά. Το Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα, το 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ στα Πατήσια και το Γενικό Πατησίων.

Το “Αττικό”, το μοναδικό νοσοκομείο μέσα στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, στενάζει από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και τον τεράστιο όγκο περιστατικών που κυριολεκτικά το βουλιάζουν καθημερινά. 1.500 περιστατικά στην εφημερία, ράντζα ακόμα και στις τουαλέτες! Αυτά φαίνεται δεν νοιάζουν τον υπουργό της κυβέρνησης της “εθνικής σωτηρίας”. Έχει άλλες αγωνίες και γι’ αυτές πασχίζει …τα ποσοστά του κέρδους των φαρμακοβιομηχάνων και των κλινικαρχών της Υγείας και ας καεί ο κόσμος όλος…

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες των δυτικών συνοικιών και δήμων της Αθήνας θα διατρανώσουν ότι δεν πάει άλλο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία το Σάββατο 21 Μάρτη στις 11 π.μ. στο Περιστέρι έξω από το Δημαρχείο. Θα απαιτήσουν να ανοίξουν τα νοσοκομεία που χάθηκαν από την περιοχή, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας (νοσοκομεία, ιατρεία ΠΕΔΥ, ΕΙΑΑ), γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών, αποκλειστικά δημόσια και Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια – Φάρμακο για όλους. Να σταματήσουν οι ασθενείς ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, εργαζόμενοι ή άνεργοι να πληρώνουν με οποιονδήποτε τρόπο για τις υπηρεσίες Υγείας. Έχουμε πληρώσει και ξαναπληρώσει, νισάφι πια.

Η οργή και η απαίτηση των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας να είναι σίγουρη η κυβέρνηση ότι θα ακουστεί δυνατά, είτε το θέλει, είτε όχι».

You must be logged in to post a comment Login