Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Μοιράζουν τους ρόλους για να αποπροσανατολίσουν το λαό

11-03-2015

tsipras-lafazanhs

Με μοιρασμένους ρόλους πλειοψηφία και μειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ παίζουν το «έργο» της πρόκλησης σύγχυσης στο λαό ως προς το πραγματικό περιεχόμενο των όσων συνομολογεί η κυβέρνηση με τους «εταίρους».

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγγου, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Κόκκινο» επιχείρησε να εξωραΐσει την απόφαση του Γιούρογκρουπ, υποστηρίζοντας ότι «έχει αλλάξει εντελώς το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης» και πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται πλέον προτάσεις «που έχουν ως στόχο να μπει τάξη στην οικονομία (!), να βρεθούν έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση».

«Δεν μιλάμε πλέον με όρους λιτότητας. Δεν μιλάμε για απολύσεις, για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όπως επέβαλε το e-mail Χαρδούβελη. Δεν υπάρχουν τα εξωφρενικά πρωτογενή πλεονάσματα που δημιουργούσαν έναν απίστευτο ασφυκτικό κλοιό στην οικονομία. Εχουμε, λοιπόν, μεταρρυθμίσεις αυτού του χαρακτήρα που θα εμπλουτιστούν και με άλλες, στο πλαίσιο μιας διαρκούς διαδικασίας διαπραγμάτευσης, που θέλουμε να καταλήξει σε μια νέα συμφωνία που θα στηρίζει την ανάπτυξη και θα καταστήσει βιώσιμο το χρέος», ισχυρίστηκε η Ρ. Σβίγγου, συγκαλύπτοντας αφενός τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των αναδιαρθρώσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, αφετέρου το γεγονός ότι διατηρείται και διευρύνεται το αντιλαϊκό πλαίσιο που διαμόρφωσε η πολιτική της «μνημονιακής» περιόδου.

Καταγγέλλουν «εκβιασμούς» γι’ αυτά που η κυβέρνηση έχει ήδη συνυπογράψει!

Την ίδια ώρα, σε ιστοσελίδα που απηχεί τις απόψεις της μειοψηφούσας στον ΣΥΡΙΖΑ «Αριστερής Πλατφόρμας» (στελέχη της οποίας κρατούν βεβαίως σημαντικά υπουργικά χαρτοφυλάκια…), αναρτάται άρθρο στο οποίο αναφέρεται, σχετικά με την απόφαση του Γιούρογκρουπ: «Σφίγγουν τη θηλιά γύρω απ’ το λαιμό της Ελλάδας, απαιτούν εδώ και τώρα υποταγή και προειδοποιούν: Καμία εκταμίευση χωρίς “μεταρρυθμίσεις” – απορρυθμίσεις».

Το άρθρο, αν και παρουσιάστηκε από μερίδα του Τύπου σαν επικριτικό προς την κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά τέτοιο είναι στην πραγματικότητα, αφού καλλιεργεί την ψευδαίσθηση ότι η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής δεν είναι «νύχι – κρέας» με το στόχο της ανάκαμψης των κερδών των «μεγαλοκαρχαριών» που η κυβέρνηση επιδιώκει να στηρίξει, αλλά αποτέλεσμα των απειλών, των πιέσεων και των εκβιασμών που δέχεται «απέξω». Ετσι, καταγγέλλει τους «εταίρους» ότι «απαιτούν να μην ακυρωθούν οι “μεταρρυθμίσεις” – απορρυθμίσεις που προώθησαν και εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών προθύμων» και ότι «προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν “μονομερείς ενέργειες”, δηλαδή μέτρα που θα ανακουφίζουν τον ελληνικό λαό», αποσιωπά όμως ότι σε όλα αυτά έχει ήδη δεσμευτεί με τη νέα συμφωνία της με τους «εταίρους» η συγκυβέρνηση, όχι γιατί εκβιάστηκε, αλλά γιατί έτσι απαιτούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αλλωστε, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση ορκιζόταν στις «μεταρρυθμίσεις» που απαιτούνται για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και διαβεβαίωνε ότι δεν θα προβεί σε καμία μονομερή ενέργεια που θα διακινδυνεύσει το «επίτευγμα» των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών…

Μάλιστα, ο συντάκτης του άρθρου προσπαθεί να φορτώσει αποκλειστικά στον Γ. Βαρουφάκη την ευθύνη όσων συνομολογήθηκαν, υποστηρίζοντας «εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις Βαρουφάκη μετά το Eurogroup, οι οποίες, με την επιφύλαξη ότι απεδόθησαν σωστά, κάνουν λόγο για αποφυγή από την Ελλάδα μονομερών ενεργειών». Τις οποίες – θυμίζουμε – πολύ πριν τον Βαρουφάκη είχαν αποκηρύξει ο Γ. Δραγασάκης και ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας…

You must be logged in to post a comment Login