Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Προκλητική ανακοίνωση για απόφαση της δικαιοσύνης

07-03-2015

kanellh-liana

Προκλητική ανακοίνωση εναντίον δικαστικής απόφασης εξέδωσε το ΚΚΕ, η οποία λέει ότι «η απόφαση του δικαστηρίου για την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη – παρά το ότι το δικαστήριο δέχτηκε την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης – αποτελεί πρόκληση. Συμβάλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Παραμένει η αναγκαιότητα της απομόνωσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής από το λαό και τη νεολαία, με την οργανωμένη πάλη τους».

Η παραπάνω ανακοίνωση εξεδόθη μετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών να παύσει την ποινική δίωξη κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κυρίου Ηλία Κασιδιάρη, για το γνωστό επεισόδιο με την βουλευτή του ΚΚΕ, κυρία Λιάνα Κανέλλη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης» αλλά της «απλής σωματικής βλάβης», αδίκημα που δεν διώκεται αυτεπαγγέλτως. Με βάση αυτό το σκεπτικό, προχώρησε στην παύση της αυτεπάγγελτης εισαγγελικής δίωξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ενώ στην αιτιολογία της εισαγγελικής πρότασης αναφέρεται ότι «δεν προκλήθηκε βλάβη διαρκείας και ότι δεν διέκρινε δόλο για τέτοια βλάβη».

Προκαλεί την κοινή γνώμη κι όλους τους νομιμόφρονες πολίτες, η ανακοίνωση του ΚΚΕ και για λόγους νομικούς, αλλά και για λόγους ουσιαστικούς. Όσον αφορά την νομική διάσταση του θέματος, είναι γνωστό ότι η κυρία Κανέλλη μετά την συμπλοκή της με τον κύριο Κασιδιάρη δεν διεκομίσθη εις νοσοκομείον. Είναι επίσης γνωστό με βάση τα όσα συνέβησαν έμπροσθεν των τηλεοπτικών φακών ότι η κυρία Κανέλλη ούτε καν μάτωσε. Έτσι κι αλλιώς λοιπόν δεν ήταν σωστή η αυτεπάγγελτη παραπομπή του κυρίου Κασιδιάρη, ο οποίος ως γνωστόν, φημίζεται για την πραότητα και τη νηφαλιότητα του χαρακτήρος του.

ÊÁÓÉÄÉÁÑÇÓ Ç. ÅÐÅÉÓÏÄÉÁ ÓÔÇÍ ÐÑÙÉÍÇ ÅÊÐÏÌÐÇ ÔÏÕ ÁÍÔÅÍÍÁ

Όσον αφορά την ουσία της υποθέσεως, είναι γνωστόν ότι ουδέποτε επετέθη ο κύριος Κασιδιάρης εναντίον της κυρίας Κανέλλη, αλλά η κυρία Κανέλλη επετέθη εναντίον του κυρίου Κασιδιάρη, όταν ο κύριος Κασιδιάρης εδρόσισε την κυρία Δούρου με ύδωρ, εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επεκράτη εντός του τηλεοπτικού σταθμού. Εάν δε, η κυρία Κανέλλη δεν παρενέβαινε, είναι σίγουρο ότι ο κύριος Κασιδιάρης θα έδιδεν εις την κυρίαν Δούρου, ήτις ασφυκτιούσε, το φιλίν της ζωής. Ο κύριος Κασιδιάρης, ευρισκόμενος εις νόμιμον άμυναν, απέκρουσεν τας εναντίον του επιθέσεις της κυρίας Κανέλλη, καταφέρνοντας εις μίαν στιγμήν, ισχυρόν, πλην όμως ελεγχόμενον, πλήγμα, εναντίον της επιτιθεμένης, προκειμένου αφενός να αποτρέψει τας εναντίον του σφοδράς επιθέσεις και αφετέρου να μην προκαλέσει ανεπανόρθωτον βλάβην εις την προκαλούσα την συμπλοκήν. Κανονικά το δικαστήριον έπρεπε δικάσειν την κυρία Κανέλλη για τα συμβάντα και όχι οι του ΚΚΕ να ζητούν την καταδίκη του κυρίου Κασιδιάρη, ο οποίος υπήρξεν το θύμα. Επιπροσθέτως η κυρία Κανέλλη, διά της παρεμβάσεώς της, έθεσεν εις κίνδυνον την υγεία της κυρίας Δούρου, ήτις ασφυκτιούσε, εξαιτίας του ότι της εστέρησεν το φιλίν της ζωής, ότι απλοχέρως ήθελεν δώσειν εις αυτήν ο κύριος Κασιδιάρης. Πέραν τούτου, αι προκλητικαί ενέργειαι της κυρίας Κανέλλη ημπόρουν θέσειν εις κίνδυνον την πολιτικήν πορείαν του παρόντος προέδρου της δημοκρατίας, όστις τότε, όντας παρών εις τον τηλεοπτικόν σταθμόν, όπου διεδραματίσθει η συμπλοκήν, μετά βίας εκρατήθη, ώστε να μην καταφέρει πλήγμαν εις τον κύριον Κασιδιάρη, πλήγμαν ὅ τι είναι βέβαιον ως θα ήτο μοιραίον με αποτέλεσμα ο είς εξ αυτών, φέρελπις πολιτικός, να σκεπασθεί τη γην και ο έτερος, πολιτικός με ηγετικάς ικανότητας, να καταλήξει εις την φυλακήν, στερώντας την πατρίδα από τας υπηρεσίας του.

Αντί λοιπόν οι κύριοι του ΚΚΕ να λοιδορούν και να μέμφονται τας αποφάσεις της δικαιοσύνης θα έπρεπε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, διότι ο καιρός γάρ εγγύς εστίν, ἐν ᾧ παρόμοια περιστατικά με το προαναφερθέν θα χαρακτηρίζονται ως αυτοκινητιστικά ατυχήματα, έστω κι αν σε κάποια εξ αυτών επέλθει το μοιραίο! Άλλωστε ξέρουν οι του ΚΚΕ από αυτά!!

Νάβις

You must be logged in to post a comment Login