Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΔιακόπτονται προσωρινά τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου

Διακόπτονται προσωρινά τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου

superleague

Στον αέρα τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα μετά τα όσα συνέβησαν στο ΔΣ της Super League στις 24 Φλεβάρη, αλλά και τα επεισόδια στον αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο γήπεδο της ”Λεωφόρου”.

Σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή προέδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη, τον προέδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο και το προέδρο της Football League, Σπύρο Καλογιάννη. Στις 17:00 θα συναντηθεί με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) ενώ στις με τον Αλ. Τσίπρα και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.

Την ίδια στιγμή, για τα συγκεκριμένα επεισόδια, πειθαρχική δίωξη στον Παναθηναϊκό άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ Κώστας Πετρόπουλος, με την οποία ζητάει την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του πειθαρχικού κώδικα της Ομοσπονδίας. Αυτό μεταφράζεται σε επιβολή ποινής αφαίρεσης τριών βαθμών, διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών καθώς και πρόστιμο από 70.000 έως 200.000 ευρώ

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μεθόδους που δεν «ακουμπάνε» την ουσία του προβλήματος, η οποία είναι πως όταν στον αθλητισμό κυριαρχούν η εμπορευματοποίηση και κάνουν κουμάντο οι πλουτοκράτες, ο φανατισμός και οι ”στρατοί” των οργανωμένων είναι χρήσιμα εργαλεία στα χέρια τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ