Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα διοργανώνει ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα διοργανώνει ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

koulouma
Τρία τραπέζια για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας «στρώνει» ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν τα κούλουμα και να διασκεδάσουν. Οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας  δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους δημότες να γευτούν σαρακοστιανά εδέσματα και να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική και χορούς.
Συγκεκριμένα:    Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού η καθιερωμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού (Οδός Α. Παπανδρέου 16Α).  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και χορούς  καθώς και δωρεάν διάθεση στο κοινό νηστίσιμων εδεσμάτων, λαγάνας και φασολάδας.

Στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου τα κούλουμα θα εορταστούν σε δύο σημεία. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Β΄ ΚΑΠΗ στο πάρκο Αγαμέμνονος στην περιοχή Ελπίδας, όπου τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν στους παρευρισκομένους την παραδοσιακή φασολάδα ενώ σαρακοστιανά εδέσματα θα πλαισιώσουν το εορταστικό τραπέζι. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Προσκόπων (οδός Δαγκλή και Κολοκοτρώνη). Οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα καθιερωμένα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, που θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν τα μέλη του 9ου Συστήματος Προσκόπων και να ξεφαντώσουν με το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων: 10.30 π.μ.

Στους χώρους των εκδηλώσεων – πέραν των νηστίσιμων εδεσμάτων – θα διανέμεται δωρεάν άφθονο κρασί.

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου ευχαριστεί όλους τους χορηγούς που υποστήριξαν τη φετινή διοργάνωση, προσφέροντας νηστίσιμα εδέσματα, λαγάνες και κρασιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ