Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

«Αριστερό» ύφος και ήθος…

10-02-2015

baroyfakhs-rai-tre

Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας…

«Ιθύνοντες ενός σημαντικού ιταλικού θεσμού με πλησίασαν και μου είπαν ότι είναι αλληλέγγυοι με τη χώρα μας, αλλά δεν μπορούν να πουν την αλήθεια, διότι και η Ιταλία κινδυνεύει να χρεοκοπήσει και φοβούνται τυχόν συνέπειες από τη Γερμανία. Τα τελευταία χρόνια, όλη η Ευρώπη καλύφθηκε από ένα σύννεφο φόβου. Κινδυνεύουμε να γίνουμε κάτι χειρότερο από την πρώην Σοβιετική Ένωση».

Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας! Η παραπάνω δήλωση δεν είναι του Μιχαλολιάκου, δεν είναι του Κασιδιάρη, δεν είναι του Άδωνη, δεν είναι του Βορίδη, δεν είναι του Μητσοτάκη, δεν είναι του Πάγκαλου… Την παραπάνω δήλωση την έκανε στη δημόσια Ιταλική τηλεόραση Rai Tre ο «αριστερός» υπουργός εθνικής οικονομίας κύριος Βαρουφάκης Ιωάννης (Το Ιωάννης δεν είναι τυχαίο)!

Δεν θα ασχοληθούμε με τις διαφωνίες για την άποψη του κυρίου Ιωάννου Βαρουφάκη περί της Σοβιετικής Ένωσης, όχι του Κουτσούμπα, της Παπαρήγα, του Παφίλη, αλλά του Ρίτσου, του Βάρναλη, του Λειβαδίτη και των εκατοντάδων ελλήνων και ξένων λογοτεχνών και καλλιτεχνών που υπερασπίστηκαν την Σοβιετική Ένωση ως το πρώτο εργατικό λαϊκό κράτος στον κόσμο.

Αναρωτιόμαστε αν πρέπει να δεχτούμε, για την οικονομία της συζήτησης, ότι ο κύριος Ιωάννης Βαρουφάκης, ο οποίος εκστασιάζεται όταν απευθύνει τον λόγο στον Σόιμπλε μ’ εκείνο το Dr, έχει απόλυτο δίκιο! Ότι δηλαδή η Σοβιετική Ένωση ήταν ένα κράτος που σκορπούσε τον φόβο στους λαούς της, γιατί ήταν πολυεθνικό κράτος, αλλά και στους λαούς του κόσμου! Αναρωτιόμαστε αν πρέπει να ασχοληθούμε με το ότι η Σοβιετική Ένωση σκορπούσε πραγματικά το φόβο, όχι στους λαούς, αλλά στον Dr Σόιμπλε, στην Prof Μέρκελ, στον ακαδημαϊκό Ομπάμα και στα αφεντικά τους! Αναρωτιόμαστε αν ο ίδιος ο κύριος καθηγητής Ιωάννης Βαρουφάκης θέλει, έστω για την οικονομία της συζήτησης, να δεχτούμε ότι έχει δίκιο! Γιατί αν δεχτούμε ότι έχει δίκιο θα πρέπει να πούμε ότι η «αριστερή» τσαρλατανιά και βρωμιά δεν έχει όρια. Χρησιμοποιούμε την «τσαρλατανιά» και την «βρωμιά» για να μην χρησιμοποιήσουμε καμιά άλλη λέξη που ταιριάζει στην περίσταση, αλλά ο καθωσπρεπισμός αυτών που βιάζουν τον λαό δεν το επιτρέπει.

Σκεφτόμαστε λοιπόν, με την ελπίδα ότι ο κύριος καθηγητής δεν θα δηλώσει για μία ακόμα φορά ότι παρερμηνεύτηκαν αυτά που ήθελε να πει (εάν συμβεί αυτό ας αρχίσει να κάνει δηλώσεις στα Εγγλέζικα), τι δουλειά θα μπορούσε να έχει αυτός και οι συνοδοιπόροι του «αριστεροί», με τον Κουτσούμπα και την Παπαρήγα σε μια συγκυβέρνηση! Γιατί προεκλογικά ο κύριος καθηγητής και οι συνοδοιπόροι του, όπου καθόταν και όπου βρισκόταν, ζητούσαν από τον Κουτσούμπα να συγκυβερνήσουν. Είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κανένας με τον Κουτσούμπα και την Παπαρήγα, η άποψή τους είναι ξεκάθαρη για όλα τα ζητήματα, μεταξύ αυτών και για τη Σοβιετική Ένωση και για τον σοσιαλισμό, έτσι όπως αυτός οικοδομήθηκε στις πρώην λαϊκές δημοκρατίες. Τι δουλειά θα μπορούσε να έχει ο κύριος καθηγητής σε μια κυβέρνηση αντάμα με τον Κουτσούμπα;! Δεν εξετάζουμε καθόλου τις στρατηγικές διαφορές των όσων πρεσβεύουν ο κύριος καθηγητής και ο Κουτσούμπας, γιατί εκείνες τις χωρίζει χάος! Ο Κουτσούμπας λέει ότι με όλα τα προβλήματα που είχε η οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Σοβιετική Ένωση και στις πρώην λαϊκές δημοκρατίες, είχε κατακτηθεί η εξάλειψη της ανεργίας, είχε κατακτηθεί η δωρεάν παιδεία, η δωρεάν υγεία, η στέγη για όλους, το δικαίωμα στην άθληση και στον πολιτισμό και οραματίζεται έναν σοσιαλιστικό κόσμο που θα «πατήσει» στο παράδειγμα του σοσιαλισμού του 20ου αιώνα, χωρίς τα λάθη και τις παραλείψεις που υπήρχαν. Από την άλλη πλευρά ο κύριος Βαρουφάκης περιγράφει την Σοβιετική Ένωση ως το «βασίλειο» του φόβου και του τρόμου και δεν θέλει ούτε να σκέφτεται την προοπτική περάσματος στην κοινωνία που ο Κουτσούμπας και το κόμμα του ευαγγελίζονται!!

Δεν θ’ ασχοληθούμε με το αν έχει δίκιο ο κύριος καθηγητής Βαρουφάκης Ιωάννης ή ο Κουτσούμπας! Αυτό θα το κρίνει η ιστορία. Εμείς θα επισημάνουμε ότι ο Κουτσούμπας είτε έχει δίκιο, είτε έχει άδικο, είναι έντιμος. Είναι έντιμος, γιατί προεκλογικά δεν καλούσε τον Βαρουφάκη και το κόμμα του να συνεργαστούν για να παραστήσουν τους αριστερούς όλοι μαζί, ενώ τους χωρίζει χάος και η άποψή τους συγκλίνει, ίσως σε λίγα περισσότερα, απ’ ότι συγκλίνει η άποψη του Κουτσούμπα μ’ αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αντίθετα, όσον αφορά τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, αλλά και πολλά άλλα ζητήματα, όπως φαίνεται, η άποψη του κυρίου καθηγητή ταυτίζεται μ’ αυτήν του κυρίου Καμμένου και του κόμματός του, με τον οποίον συμφώνησαν μέσα σε λίγα λεπτά να συγκυβερνήσουν. Προς τι λοιπόν αναρωτιόμαστε, όλη εκείνη η «επίθεση» συνεργασίας στον Κουτσούμπα προεκλογικά, από το «αριστερό» κόμμα του «αριστερού» καθηγητή;! Μήπως τα όσα έλεγε ο Κουτσούμπας και οι σύντροφοί του για εκβιασμό των αριστερών ψηφοφόρων ήταν λίγα;! Μήπως οι χαρακτηρισμοί για το κόμμα του κυρίου καθηγητή ήταν ιδιαιτέρως κομψοί;!

Δεν θα κάνουμε χαρακτηρισμό για το ήθος του κυρίου καθηγητή. Θα το αφήσουμε στην κρίση των αναγνωστών. Άλλωστε ο Στρατής Τσίρκας έλεγε ότι το ύφος του καθενός δείχνει το ήθος του!

Νάβις

You must be logged in to post a comment Login