Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΜε ανούσιες «αιχμές» έγινε η τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπ. Μακεδονίας...

Με ανούσιες «αιχμές» έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπ. Μακεδονίας – Θράκης

orfanos-kolia-makedonias-thrakhs

Γεμάτη ανούσιες «αιχμές» ήταν η χθεσινή τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης από το οποίο αποχώρησε υπουργός και αντικαταστάθηκε από υφυπουργό.

Ο απερχόμενος υπουργός στηλίτευσε όσους έχουν στο μυαλό τους ένα υπουργείο χωρίς υπουργείο! Ο κ. Ορφανός ευχήθηκε στη νέα υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και στην κυβέρνηση της καλή επιτυχία, αλλά τόνισε ότι οι πρώτες ενέργειες της νέας κυβέρνησης δεν τον ικανοποιούν. Ο απερχόμενος υπουργός κάλεσε την νέα υφυπουργό να εργαστεί για την επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, κόντρα σε αυτούς που δεν θέλουν ούτε να ακούγονται τα ονόματα Μακεδονία και Θράκη.

Η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης ξεκίνησε την ομιλία της με τον δικό της «καημό» για το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς δεν παρέδωσε στο νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και υπογράμμισε, θυμίζοντας με τα λεγόμενά της ότι προέρχεται από τη δεξιά παράταξη: «Όλοι εμείς που θητεύσαμε κάποια στιγμή με τον Κώστα Καραμανλή γνωρίζουμε ότι τον πολιτικό πολιτισμό δεν τον επιβάλεις, αλλά αποτελεί στάση ζωής. Αυτό ξεκινά από τον σεβασμό σε όλους και σου υπενθυμίζει διαρκώς ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, ότι όλοι εμείς δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά ένα σκαλοπάτι που θα πατήσουν οι επόμενοι και πιστεύω και εύχομαι να είναι και καλύτεροι από εμάς».

Η υφυπουργός αναφέρθηκε στις κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι οποίες είναι απαραβίαστες και αδιαπραγμάτευτες, ενώ στα περί «υποβάθμισης» του υπουργείο που ακούστηκαν από τον κ. Ορφανό απάντησε ότι το υπουργείο αποτελεί προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καπηλεία του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας.

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης παραβρέθηκαν οι βουλευτές Δέσποινα Χαραλαμπίδου (ΣΥΡΙΖΑ), Θεόδωρος Καράογλου (Ν.Δ.), Κώστας Ζουράρις (ΑΝΕΛ), η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου κι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ