Τελευταία

  «Καμιά κατάσχεση σπιτιού λαϊκής οικογένειας από την εφορία ή τις τράπεζες»

  29-12-2014
  laikh_epitroph_kordeliou_evosmou_prwtomagia_2014_e
  Καμιά κατάσχεση σπιτιού λαϊκής οικογένειας, είτε από την εφορία είτε από τράπεζες, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή του Ευόσμου, που το πρωί πραγματοποίησε μαζικές εξορμήσεις έξω από τράπεζες. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  «Εργαζόμενε – Συνταξιούχε – Αυτοαπασχολούμενε – Άνεργε – Νέε και Νέα

  Με την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών να αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος της δυσβάστακτης φορολογίας και των δανείων, κράτος και τράπεζες βάζουν στο χέρι τα σπίτια μας για να μαζέψουν λεφτά για το μεγάλο κεφάλαιο.

  Από την 1η Γενάρη 2015 έρχεται η πλήρης άρση της παρεχόμενης νομικής προστασίας για την πρώτη κατοικία των λαϊκών νοικοκυριών από τα “νύχια” του τραπεζικού κεφαλαίου και τίθεται σε εφαρμογή ο λεγόμενος κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών, που έχει διαμορφώσει η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ), σχετικά με τους τρόπους διαχείρισης των “κόκκινων” και άλλων προβληματικών δανείων προς τις τράπεζες.

  Παράλληλα, πληθαίνουν τα περιστατικά κατασχέσεων ακόμα και πρώτης κατοικίας από τις Εφορίες (πέρα από κατασχέσεις μισθών – συντάξεων που είναι ήδη χιονοστιβάδα).

  Μόλις πριν λίγες μέρες βγήκε στο σφυρί σπίτι άνεργου οικοδόμου στη Μενεμένη για συνολικό χρέος 837 ευρώ μαζί με τους τόκους!!!.

  Θα το επιτρέψουμε; Θα περιμένουμε να σωθούμε με τις φρούδες υποσχέσεις παλιών και νέων πρασινομπλέ και ροζ “σωτήρων”;

  Κανένας και ποτέ δεν χόρτασε μόνο με λόγια, όσο παχιά κι αν ήταν. Με τη μία ή την άλλη κυβέρνηση, με ανάπτυξη ή με ύφεση, το μάρμαρο θα το πληρώσει πάλι ο εργάτης, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο αυτοαπασχολούμενος.

  Κι αυτό γιατί το ομολογημένο σχέδιο συγκυβέρνησης και ΕΕ είναι η τόνωση της ροής κεφαλαίων από και προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα, η αποπληρωμή των παλαιότερων δανείων μέσω των οποίων θα τονωθεί η διαθέσιμη ρευστότητα των τραπεζών, οι οποίες με τη σειρά τους θα έχουν αυξημένες δυνατότητες χορήγησης νέων δανείων στην πλουτοκρατία. Αυτό το σχέδιο θα υπηρετήσουν έτσι κι αλλιώς όσοι δεν αμφισβητούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και υποκλίνονται στην ανταγωνιστικότητα, δηλαδή στην κερδοφορία του κεφαλαίου.

  Το πρόβλημα που έχεις με την εφορία, τη ΔΕΗ, την τράπεζα δεν είναι μόνο δικό σου, είναι όλων των λαϊκών οικογενειών. Μαζί πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και μπορούμε να κάνουμε πολλά.

  Να οργανωθούμε σε χώρους δουλειάς και γειτονιές! Όλοι για έναν και ένας για όλους!

  Να μη μείνει κανείς μόνος του απέναντι στις απειλές και τους εκβιασμούς.

  Διεκδικούμε:

  1. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι και τα χαράτσια που εξοντώνουν την εργατική λαϊκή οικογένεια, τους αυτοαπασχολούμενους. Κανένας φόρος σε ατομικό εισόδημα έως 20.000 ευρώ για εργαζόμενους, μικρούς επιχειρηματίες και στη λαϊκή οικογένεια με οικογενειακό εισόδημα έως 40.000, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

  2. Οι μικροί έμποροι και επαγγελματίες να φορολογούνται με βάση τα λογιστικά τους βιβλία. Να φορολογηθούν δραστικά με 45% τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

  3. Να καταργηθεί η φορολογία στα καύσιμα, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά.

  4. Πραγματική ανακούφιση από τα ληστρικά δάνεια των τραπεζών. Να παγώσουν και να ρυθμιστούν τα χρέη στις τράπεζες. Διαγραφή των χρεών από τόκους.

  5. Μείωση κατά 50% των δανείων και αναστολή πληρωμής τους για τα χρόνια της κρίσης, για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 40.000 ευρώ.

  6. Μείωση κατά 30% των χρεών των αυτοαπασχολούμενων προς τις τράπεζες.

  7. Μέτρα ουσιαστικής προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών που υποφέρουν.

  8. Επίδομα ανεργίας για όλους όσοι βρίσκονται σε ανεργία (μισθωτούς ή αυτοαπασχολούμενους).

  9. Επαναφορά μισθών – συντάξεων στα επίπεδα προ κρίσης. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού – σύνταξης».

  You must be logged in to post a comment Login