Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Εκβιασμοί του πρωθυπουργού ενόψει της 3ης ψηφοφορίας

28-12-2014

Τα εκβιαστικά διλήμματα επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, ενόψει της 3ης και τελικής ψηφοφορίας που θα γίνει τη Δευτέρα στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στοχεύοντας στους βουλευτές που θα μπορούν να ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα, ανέφερε ότι «άρνηση εκλογής νέου Προέδρου στην τρίτη εκλογή σημαίνει ότι όσοι το κάνουν, συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου. Δηλαδή, με τον πολιτικό εκβιασμό. Δηλαδή, ότι αποδέχονται συνειδητά πως η χώρα μπορεί να μπει σε μία καινούργια περιπέτεια. Κανένας βουλευτής δε δικαιούται μετά να πει ότι δεν ήξερε. Θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή της ψήφου του και για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν».

Επανέφερε την πρότασή του για διεύρυνση της κυβέρνησης και εκλογές εντός του 2015, λέγοντας «κι αν θέλουν κάποιοι, να μπουν και στην κυβέρνηση! Εγώ το είπα. Ναι, θέλω κι άλλες δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό» και πρόσθεσε «εγώ είπα ότι μπορούμε να συζητήσουμε και το χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές. Ακόμα και στα τέλη του 2015! Αλλά να έχει πρώτα ολοκληρωθεί η τελική διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση για το Σύνταγμα».

Για το ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να στηρίξει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, εξέφρασε διαφορετική θέση από εκείνη που ανέφεραν προ ημερών βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ, λέγοντας «αν προβοκάρουν την προεδρική εκλογή, αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω, για να ψηφίσουν όλοι οι υπόλοιποι Σταύρο Δήμα! Και να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180 χωρίς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής! Αυτό είναι η απάντηση».

Ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα “νταηλίκια” και επικίνδυνοι σχεδιασμοί που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με όλους τους εταίρους μας. Όσοι αυτά επιδιώκουν, είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα» και με αφορμή τις καταγγελίες για προσπάθεια χρηματισμού βουλευτών, ανάφερε «αυτό που είδαμε είναι σκευωρία πολιτικών εκβιαστών. Αυτοί σέρνουν τη χώρα σε εκλογές. Θεωρώ ότι είναι βούρκος! Θεωρώ ότι είναι λάσπη, θεωρώ ότι είναι λαϊκισμός, συκοφαντίες χωρίς ίχνος αλήθειας, αυτό θα πει βούρκος».

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, απάντησε «αν γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσουμε» και επιχείρησε να εμφανισθεί υπερκομματικός, υποστηρίζοντας ότι «παρότι με βολεύουν οι εκλογές, σας το λέω και πάλι, παρότι με βολεύουν οι εκλογές, εγώ θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια στο λιμάνι το ήρεμο».

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Για «κινδυνολογικό τυχοδιωκτισμό» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απάντησή του για τη Χρυσή Αυγή. Αναφέρει ότι «φαίνεται πως δεν πήγαν χαμένα τα τόσα χρόνια συνεργασίας του με τον κ. Μπαλτάκο».

Επίσης κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι βοήθησε να διευκολυνθούν οι καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών, αναφέροντας πως «αντί να σιωπά, με τα όσα έγιναν γνωστά με την ομολογημένη απόπειρα δωροδοκίας, επανέρχεται θρασύτητα επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ίδιος με τις δηλώσεις του δε διευκόλυνε να χυθεί άπλετο φως στην όλη υπόθεση».

Σε σχόλιο για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Όσοι μιλάνε για συναίνεση, είτε τώρα επενδύοντας στο φόβο (κυβέρνηση) είτε μετά τις εκλογές καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες (αξιωματική αντιπολίτευση), στην πραγματικότητα έχουν ένα στόχο: να εγκλωβίσουν το λαό στους ίδιους μονόδρομους της ΕΕ, του κεφαλαίου και των μνημονίων διαρκείας. Απέναντι στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες ο λαός χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ».

Οι ΑΝΕΛ, σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

You must be logged in to post a comment Login