Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Σχεδόν βέβαιες οι εκλογές μετά τη 2η ψηφοφορία για προεδρική εκλογή…

23-12-2014
… Στους 168 ψήφους έφτασαν οι βουλευτές που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα για πρόεδρο της δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και οι δύο «πρώην» χρυσαυγίτες και νυν ανεξαρτητοποιημένοι βουλευτές, Μπούκουρας (μέχρι πρόσφατα προφυλακισθείς) και Αλεξόπουλος, ψήφοι όμως που δεν είναι αρκετοί για να εκλέξουν Πρόεδρο!

Τον αριθμό των 168 βουλευτών συγκέντρωσε η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα κατά τη 2η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Παρών» δήλωσαν 131 βουλευτές, ενώ απούσα ήταν η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Εκτός των 155 ψήφων που συγκεντρώθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία, ο Σταύρος Δήμας πήρε θετική ψήφο από 13 ακόμη βουλευτές.

Συγκεκριμένα, υπέρ του Στ. Δήμα ψήφισαν οι πέντε που είχαν υπερψηφίσει και την πρώτη φορά, δηλαδή οι Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Νταβρής και Γρηγόρης Ψαριανός.

Επιπλέον, Σταύρο Δήμα ψήφισαν τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές που απουσίαζαν την περασμένη Πέμπτη και ακόμη τέσσερις που άλλαξαν στάση σήμερα.

Οι βουλευτές που απουσίαζαν στην πρώτη ψηφοφορία και ψήφισαν, σήμερα Τρίτη, Σταύρο Δήμα είναι οι: Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης και Κώστας Γιοβανόπουλος.

Οι βουλευτές που άλλαξαν στάση σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία είναι οι Παναγιώτης Μελάς, Βασίλης Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Κουράκος.

Μετά τη δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία, στην οποία απαιτούνταν 200 ψήφοι, η εκλογή Προέδρου πάει σε τρίτη εκλογή που θα διεξαχθεί στις 29 Δεκέμβρη και θα χρειαστούν 180 ψήφοι.

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

«Ευελπιστώ στην τρίτη ψηφοφορία να αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο, την εθνική περιπέτεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός ΑντώνηςΣαμαράς.

Επαναλαμβάνοντας τους εκβιασμούς και την κινδυνολογία, επισήμανε ότι στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει «παρών», αλλά ονοματεπώνυμο. «Εκεί ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του και την ευθύνη της ψήφου του, ως προς τις συνέπειες που θα έχει η ψήφος αυτή πάνω στη σταθερότητα, την ομαλότητα και το μέλλον της Πατρίδας», είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «ούτε η Βουλή ούτε ο λαός, πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή στον κ. Σαμαρά να συνεχίσει τα μνημόνια και να υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα της λιτότητας». Θέλοντας να καλλιεργήσει αυταπάτες ότι μπορεί να βελτιωθεί η ζωή του λαού από μια κυβέρνηση που θα είναι δεσμευμένη στον ίδιο δρόμο του κεφαλαίου και της ΕΕ, τόνισε ότι με την καινούρια χρονιά η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα.

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:

«Απέναντι στη δυσοσμία ενός συστήματος που δε γιατρεύεται, απέναντι στα πολιτικά “πάρε – δώσε” των άλλων δυνάμεων, στους εκβιασμούς αλλά και τις αυταπάτες τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο λαός μπορεί να αντιτάξει την οργάνωση της πάλης του, την οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας του, με ακόμα πιο δυνατό, αυτή τη φορά, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας».

«Η ελπίδα έρχεται με την απελευθέρωση της χώρας από τα μνημόνια και τις πολιτικές που επιβάλλουν οι ξένοι κατακτητές, οι τραπεζίτες και οι δανειστές», ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, θέλοντας να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι αρκεί η κυβερνητική εναλλαγή, αλλά και να αθωώσει το ντόπιο κεφάλαιο.

Στη σκιά των σεναρίων για συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σημείωσε ότι ο τόπος και η κοινωνία είναι ανάγκη να γυρίσουν σελίδα.

You must be logged in to post a comment Login