Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Σε παρασκήνιο μεθοδεύσεων και πολιτικών παιχνιδιών εξελίσσεται η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

20-12-2014

xaikalhs

Οξύτητα και πόλωση δημιούργησαν οι νέες καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών ώστε να ψηφιστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι καταγγελίες αυτές ήρθαν να προστεθούν σε παλαιότερες οι οποίες όμως «έκλεισαν» απουσία αποδεικτικού υλικού. Αυτήν τη φορά όμως, όπως ο καταγγέλλων βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., Παύλος Χαϊκάλης, ισχυρίζεται υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό το οποίο έχει ήδη αποστείλει στην εισαγγελία και στα πολιτικά κόμματα. Ο πρωθυπουργός της χώρα Αντώνης Σαμαράς, μήνυσε ήδη τον Παύλο Χαϊκάλη, διότι στην συνέντευξη τύπου, που έδωσε μαζί με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο, ανέφερε ότι το πρόσωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει ενέπλεξε και τον πρωθυπουργό της χώρας. Ο κ. Σαμαράς επίσης απέστειλε το οπτικοακουστικό υλικό που παρέλαβε από τον κ. Χαϊκάλη στον εισαγγελέα χωρίς να λάβει γνώση αυτού, διότι όπως ανέφερε είναι προϊόν υποκλοπής, δείχνοντας σταθερότητα στις θέσεις της παράταξης που εκπροσωπεί, η οποία ουδέποτε και για κανέναν λόγο δεν υπέπεσε σε υποκλοπές και άλλες τινές θεάρεστες πράξεις, πολλώ δε μάλλω στη χρήση αυτών!
Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε το πρωί της Παρασκευής σε τηλεοπτική εκμπομπή του ΑΝΤ1, όπου ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος κατήγγειλε την απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. και ο Παύλος Χαϊκάλης της επιβεβαίωσε. Ο κ. Χαϊκάλης εξήγησε επίσης ότι ενέπλεξε τον Λάκη Λαζόπουλο διότι αφενός ο κ. Λαζόπουλος έχει την υποδομή του στούντιο για να «καθαρίσουν» το οπτικοακουστικό υλικό και αφετέρου τον εμπιστεύεται και ήθελε να βρίσκεται το υλικό στα χέρια του εφόσον στον ίδιο συνέβαινε κάτι.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Χαϊκάλης του προτάθηκε να λάβει 700.000 ευρώ σε ρευστό, διακανονισμό δανείου του στην τράπεζα και συμβόλαιο με διαφημιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., η συνολική προσφορά που του έγινε ανερχόταν συνολικά σε 2-3 εκατομμύρια ευρώ.
Από την πλευρά του ο κ. Αποστολόπουλος, στέλεχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο οποίος κατά πληροφορίες ήταν στο παρελθόν συνεργάτης των πρωθυπουργών Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά, αλλά και συνεργάτης του ίδιου του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της Παρασκευής αποκαλήφθηκε ότι ήταν το πρόσωπο που κατήγγειλε ο κ. Χαϊκάλης, αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες Χαϊκάλη «αστυνομικό σενάριο» υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα. «Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη ένα μανιώδη showman» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη, ο Γ. Αποστολόπουλος τον συνάντησε δύο φορές, ενώ στο τρίτο ραντεβού, που επρόκειτο να γίνει στο σπίτι του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., όπου θα του έφερνε τα χρήματα -για το οποίο είχε ειδοποιηθεί και η αστυνομία- ο Αποστολόπουλος ακύρωσε τη συνάντηση.
Οι αντιδράσεις των κομμάτων
Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΝΔ καθώς σε δήλωση του ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ανέφερε:
«Η Δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα. Από τη στιγμή που η έρευνά της δεν τεκμηριώνει οτιδήποτε, αποκαλύπτεται πως πρόκειται για μια στημένη προβοκάτσια. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος, εδώ και τώρα, σ’ αυτό το άθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς και τη χώρα. Την προβοκάτσια αυτή ξεκίνησε πριν τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχίζουν οι ΑΝΕΛ. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσπαθούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν βουλευτές. Μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον επιδιώκοντας ανώμαλες εξελίξεις. Το πρόσωπο που σύμφωνα με τις καταγγελίες καταγγέλλεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου. Τον συνόδευσε στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013 και στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 01.04.2013 ενώ είναι και βασικός μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση των CDS. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».
Σοβαρές χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του τις καταγγελίες του Π. Χαϊκάλη προσθέτοντας ότι «αναμένουμε η Δικαιοσύνη να πράξει άμεσα το καθήκον της. Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Να αναζητηθούν ευθύνες από τους υπαιτίους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η χώρα και το πολιτικό σύστημα πρέπει να βγουν από τον βούρκο».
Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας και απάντησε πως «σε κάθε περίπτωση θέλω να σας πω ότι εμείς εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει ότι ακολουθείται ένας δρόμος ολισθηρός, ένας δρόμος μεθοδεύσεων, πιέσεων, διότι επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος. Όταν δεν υπάρχει πλειοψηφία κοινοβουλευτική και κοινωνική για την ανοχή, τη συνέχεια των μνημονίων κι ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει εδώ και μήνες ότι έχει “μαξιλαράκια”, θα βρει τους 180, τότε αντιλαμβάνεστε ότι έχει κάνει μια επιλογή, έχει κάνει μια ολισθηρή επιλογή».
Άμεση διερεύνηση ζητά το ΠΑΣΟΚ και σε ανακοίνωση αναφέρει πως «σε μια περίοδο όπου οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη επιβάλλεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της χώρας».
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την καταγγελία απόπειρας χρηματισμού βουλευτή αναφέρει:
«Το ΚΚΕ τονίζει ότι πρέπει να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία για την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή Π. Χαϊκάλη.
Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών εντελώς αποκρουστικό και ξένο απ’ το λαό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Η σήψη του συστήματος είναι αγιάτρευτη και αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι ο λαός πρέπει να βγει ο ίδιος στο προσκήνιο, διεκδικώντας ριζικές αλλαγές και δυναμώνοντας το ΚΚΕ».
Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωση της αναφέρει «οι σκιές που πλανώνται πάνω από την δημόσια ζωή και απειλούν με ασφυξία το πολιτικό σύστημα επιδεινώνουν το ήδη επιβαρυμένο κλίμα και εντείνουν την κρίση εμπιστοσύνης. Η Δικαιοσύνη οφείλει να ρίξει άμεσα φως σε όσα καταγγέλλονται και να διερευνήσει τη βασιμότητά τους. Η πολιτική ζωή δεν μπορεί να βυθιστεί άλλο στο τέλμα της αναξιοπιστίας».
Στα μαχαίρια ανεξάρτητοι βουλευτές
Αιχμές κατά ανεξάρτητων βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία αφήνουν με ανακοίνωση τους οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης.
Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν «ωστόσο, η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες».
Αμέσως προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις καθώς ο βουλευτής Σπύρος Λυκούδης έκανε λόγο για «πολιτικά σκουλήκια» και ο βουλευτής Χρήστος Αηδόνης έκανε λόγο για «γενίτσαρους του ΣΥΡΙΖΑ» που αν «δεν ανακαλέσουν μέχρι αύριο και δεν ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη, προσφεύγω στη Δικαιοσύνη με μήνυση και αγωγή.»

You must be logged in to post a comment Login