Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΝΕΑΜεγάλες καταστροφές στο Ωραιόκαστρο από τις πλημμύρες

Μεγάλες καταστροφές στο Ωραιόκαστρο από τις πλημμύρες

plhmmyra-wraiokastro

Μεγάλες και σημαντικές είναι οι καταστροφές που σημειώθηκαν από την έντονη βροχόπτωση της περασμένης βδομάδας και από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, στην περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Οι καταστροφές αυτές, που δεν προκλήθηκαν για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη περιοχή, αναδεικνύουν την έλλειψη αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και των μπαζωμένων ρεμάτων στην περιοχή. Επίσης, αναδείχτηκαν και οι διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης που δε θέλουν να διαθέσουν τους αναγκαίους πόρους, ώστε να σχεδιαστούν, να μελετηθούν και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, καταστράφηκε η γέφυρα στη Φιλαδέλφεια, που αποτελεί μοναδικό τρόπο πρόσβασης των κατοίκων από και προς Θεσσαλονίκη και Κιλκίς. Από αυτήν πραγματοποιείται και η διέλευση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ καθώς και δεκάδων σχολικών λεωφορείων. Σοβαρές ζημιές υπήρξαν στο οδικό αγροτικό δίκτυο, με αποτέλεσμα εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι να μην έχουν πρόσβαση στις μονάδες τους, αλλά και στο υδρευτικό δίκτυο. Η ύδρευση των χωριών Μεσαίο και Φιλαδέλφεια είχε διακοπεί, αφού λόγω των πλημμυρών έσπασαν οι σωλήνες των γεωτρήσεων.

Από την άλλη, 2.500 κάτοικοι αποκλείστηκαν στη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας, εξαιτίας των πλημμυρών με τα δημοτικά συνεργεία να προσπαθούν να πραγματοποιούν συνεχώς αντλήσεις υδάτων από σπίτια και δρόμους.

Αυτά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και με αυτή την έντονη βροχόπτωση, είναι γνωστά στη δημοτική και περιφερειακή Διοίκηση και παρά τις υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν δοθεί, δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης και δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί η χαρτογράφηση της κατάστασης των ρεμάτων της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ