Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Παζαρεύουν δημιουργία κυβέρνησης ειδικού σκοπού κατά το πρότυπο της κυβέρνησης Παπαδήμου…

18-12-2014

… για να γδάρει τον λαό με συναίνεση, όπως τον έγδαρε τότε η κυβέρνηση Παπαδήμου με την κοροϊδία της καθημερινής προσφυγής στις κάλπες, τότε που κάλπες ακούγαμε και κάλπες δεν βλέπαμε!! Τότε που μια κυβέρνηση «ανάγκης» τσάκισε τον λαό με βροχή αντιλαϊκών νομοσχεδίων, που θα τα ζήλευαν ακόμα και οι κυβερνήσεις του Γιωργάκη και του Αντωνάκη! Τότε που η «αριστερά» ετοιμαζόταν να γίνει χαλίφης στη θέση του ΠΑΣΟΚ στέλνοντας τον κόσμο, που διαδήλωνε, στον καναπέ να περιμένει το θαύμα! Τότε που το σύστημα ετοίμαζε τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής να πάρουν ρόλο σε όλα τα επίπεδα, κράτους και παρακράτους! Τέτοια κυβέρνηση είναι αυτή που παζαρεύουν και σήμερα, με την κυβερνώσα «αριστερά» να σουλατσάρει στα «στέκια» των βιομηχάνων και των εκμεταλλευτών προκειμένου να δώσει διαπιστευτήρια για την δυνατότητα ανάληψης της διακυβέρνησης και χωρίς να έχει, σε κανένα σενάριο της, την πρόσκληση προς τον λαό να κατέβει στους δρόμους για να μην αφήσει να τον παίξουν στα ζάρια πίσω από την πλάτη του! Ο λαός όμως έχει πείρα και παρά τους φόβους και τους δισταγμούς του, δεν πρέπει ν’ αφήσει να τον στραπατσάρουν για μία ακόμη φορά. Πρέπει να μην αφήσει να του κατασχέσουν την κατοικία, γιατί αυτό θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, πρέπει να μην αφήσει να τσακίσουν κι άλλο το εισόδημα και τα δικαιώματά του, πρέπει να πάρει όχι αυτά που του αφαίρεσαν με πρόσχημα την κρίση, αλλά αυτά που του αξίζουν και δικαιούται. Πρέπει να βγει στους δρόμους και να καθορίσει αυτός τις εξελίξεις.

Έντονες διεργασίες καταγράφονται μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με κύριο χαρακτηριστικό την αύξηση των φωνών που ζητούν συναίνεση, αλλά και εκείνων που θέλουν κυβέρνηση ειδικού σκοπού, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Φωνές για κυβέρνηση ειδικού σκοπού από το ΠΑΣΟΚ

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε πως «όλα συζητούνται. Πρέπει να πάμε σε συναινετικό κλίμα. Πρέπει όλοι να ρίξουμε νερό στο κρασί μας. Από κει και πέρα ίδωμεν. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε συναινετική διαδικασία». Επίσημα το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει την κυβέρνηση ειδικού σκοπού με τον εκπρόσωπο Τύπου Δημήτρη Καρύδη να δηλώνει πως η θέση του Λεων. Γρηγοράκου «είναι προσωπική του άποψη».

Ωστόσο, συμφωνία για εκλογή Προέδρου και ορισμό εκλογών το 2015 ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, καλώντας τον πρωθυπουργό «να αναλάβει πρωτοβουλία και να συγκαλέσει τους αρχηγούς όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπου θα συμφωνηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με συγκεκριμένη δέσμευση ως προς το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών εντός του 2015».

Σε ομιλία του σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέφερε την πρότασή του για «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης» και ανέφερε πως πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως σύμβολο εθνικής ενότητας και έκανε λόγο για αναγκαία «συστράτευση εθνική».

Ανεξάρτητοι βουλευτές ζητούν συμφωνία κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτοβουλίες για συναίνεση ζητούν με δηλώσεις τους και ανεξάρτητοι βουλευτές που ψήφισαν «παρών» όπως ο Βασίλης Καπερνάρος που ανέφερε ότι «αν δεν υπάρξει συναινετική πρόταση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, θα ψηφίσω “όχι” και στους επόμενους δύο γύρους» και ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου που κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλία, δηλώνοντας ότι «μία συναινετική λύση μπορεί να είναι και η λύση του προβλήματος».

Σε δηλώσεις του ο Σπύρος Λυκούδης, που ψήφισε υπέρ του Σταύρου Δήμα, ανέφερε πως «θα έπρεπε να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση για να αλλάξει λίγο το κλίμα σε σχέση με την αντιπολίτευση και να δημιουργήσει ένα κλίμα συνεννόησης. Θα μπορούσε να δηλώσει ο κ. Σαμαράς ότι αν βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορούμε να πάμε σε εκλογές σε συντομότερο χρόνο. Αυτό πιθανόν να έπειθε κάποιους ανεξάρτητους να πάνε στο “ναι”».

Ευρύτερες συναινέσεις ζητά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Συναίνεση ζητά με παρέμβασή του και ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που συναντήθηκε με τον Πάνο Καμμένο. Σε γραπτή δήλωση ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρει πως «πρόωρες εκλογές, που θα οφείλονταν στην αδυναμία της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα οδηγούσαν την χώρα σε περιπέτεια, με τελικό αποτέλεσμα να βρεθούμε εκτός της ζώνης του ευρώ» και προσθέτει: «Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα επιβάλλεται να αναζητηθούν ευρύτερες, κατά το δυνατόν, συναινέσεις».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δήλωσε μετά τη συνάντηση πως ο Κ. Μητσοτάκης δεν του ζήτησε να στηρίξει την εκλογή του Σταύρου Δήμα, αλλά διατύπωσε την επιθυμία του να υπάρχει μια «εθνική γραμμή» και συναίνεση των αστικών πολιτικών δυνάμεων πριν από τις εκλογές, ζήτημα το οποίο δε συνδέεται με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ο ίδιος επανέλαβε ότι «δεν έχει καμία αντίρρηση» ως προς την ανάγκη «εθνικής γραμμής» και συνεννόησης, ωστόσο η θέση των ΑΝΕΛ είναι η προσφυγή στις κάλπες και στη συνέχεια η συνεννόηση των κομμάτων.

Και σενάριο για απόσυρση του Σταύρου Δήμα

Θετικά αντιμετωπίζει ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης την πρόταση 8 ανεξάρτητων βουλευτών να συμφωνηθεί η συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με ορισμό εκλογών εντός του 2015. Θύμισε ότι ήταν από τους πρώτους που είχε δηλώσει να «μην την απορρίψουμε αυτή την πρόταση, να τη συζητήσουμε», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Σταύρος Δήμας να αποσύρει την υποψηφιότητά του αν υπάρξει συμφωνία, λέγοντας: «Ο Σταύρος ο Δήμας ενδεχομένως από μόνος του για να διευκολύνει να πει: “εάν υπάρχει άλλος που διευκολύνει … αυτήν τη συμφωνία, εγώ φεύγω”».

Παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις και από πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, την Άννα Διαμμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη, που σε κείμενό τους υπενθυμίζουν προς τα αστικά κόμματα πως πάνω από όλα πρέπει να κυριαρχήσει η υπεράσπιση των συμφερόντων των κεφαλαιοκρατών, σημειώνοντας ότι «κάθε απόπειρα διακινδύνευσης της ευρωπαϊκής κατάκτησης συνιστά πολιτική αυτοκτονία».

Η στάση του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και οι πληροφορίες αναφέρουν πως απορρίπτει την ιδέα μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού, προκρίνοντας τις εκλογές με το σκεπτικό των «καθαρών λύσεων», αν τελικά δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αρνητικός εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον εκπρόσωπό του Πάνο Σκουρλέτη να δηλώνει ότι «δεν ασχολούμαστε με κυβέρνηση ειδικού σκοπού» και πως «ελάχιστη σημασία έχει το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημασία έχει να πάμε στις εκλογές, λόγω εθνικού συμφέροντος».

You must be logged in to post a comment Login