Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΈντονη φημολογία για άνοιγμα των καταστημάτων και όγδοη Κυριακή

Έντονη φημολογία για άνοιγμα των καταστημάτων και όγδοη Κυριακή

Απεργία αύριο στα εμπορικά καταστήματα
Τροπολογία για ανοιχτά καταστήματα και όγδοη Κυριακή;

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της καλεί τους εμποροϋπαλλήλους να πάρουν μέρος στην αυριανή απεργία, Κυριακή 14 Δεκέμβρη, καθώς και στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΡΦΟΥΡ της Ευκαρπίας στις 10:30 το πρωί. Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης απευθύνει κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουν μαζί την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο ,τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί, όπως λέει η ανακοίνωση, δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο τον οποίο παράγουν τα λαϊκά στρώματα να καθορίζουν την ζωή του λαού. Καλεί όλους τους εμποροϋπαλλήλους να συσπειρωθούν στο σωματείο και με οργανωμένο αγώνα να βάλουν φρένο στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, με σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, καθώς και με τη δραστήρια συμμετοχή όλων, στην απεργιακή συγκέντρωση την ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12/14 στις 10:30 πμ στο ΚΑΡΦΟΥΡ Ευκαρπίας να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Παρ’ όλες τις αντιδράσεις εμποροϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων το άνοιγμα των καταστημάτων, μια επιπλέον Κυριακή, την 28η Δεκέμβρη, πέραν των 7 που ήδη προβλέπεται από το νόμο, φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ικανοποιώντας άλλη μία απαίτηση των πολυεθνικών επιχειρήσεων του εμπορίου και καταβαρθρώνοντας εργαζόμενους στο εμπόριο, μικρούς και φτωχούς αυτοαπασχολούμενους.

Μια τέτοια εξέλιξη, θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στο στόχο για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου και πρακτικά θα σημαίνει ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά τρεις από τις τέσσερις Κυριακές του Δεκέμβρη…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ