Τελευταία

  Η «Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου» στο πλευρό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

  01-12-2014

  laikh-epitroph-diana1

  Η «Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου» ένωσε τις δυνάμεις της με τον «Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος» διεκδικώντας την πληρωμή δεδουλευμένων για εργαζόμενους , σε γνωστό φροντιστηριακό οργανισμό του Δήμου μας.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία του ΣΕΦΙΕ είναι η παρακάτω:

  «Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική του φροντιστηρίου «ΑΡΕΙΜΑΝΙΟ – SO EASY». Η εργοδοσία στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, θεωρεί ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν «τζάμπα», ή στην καλύτερη περίπτωση να παρακαλούν για το μισθό τους. Έως σήμερα έχουν έρθει 4 καταγγελίες στο Σωματείο μας για απλήρωτη εργασία στο συγκεκριμένο φροντιστήριο. Σε κάποιες περιπτώσεις αφορούν δεδουλευμένα πολλών μηνών και χιλιάδες ευρώ. Την ίδια στιγμή το ωρομίσθιο του καθηγητή που παρέχει το φροντιστήριο είναι εξευτελιστικό.

  Παράλληλα, συναδέλφισσα λίγο πριν λήξει η σύμβασή της απολύθηκε με εκδικητικό τρόπο από την εργοδοσία του φροντιστηρίου «ΑΡΕΙΜΑΝΙΟ – SO EASY», γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα της. Ύστερα από μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το σωματείο μας ο ΣΕΦΙΕ μαζί με την συναδέλφισσα πέτυχε και την πληρωμή των δεδουλευμένων της και την ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ.

  Μάλιστα η διεύθυνση του φροντιστηρίου εφαρμόζει κατά την προσφιλή της τακτική τη μέθοδο της υπεκφυγής συνάντησης με τους εκπροσώπους του Σωματείου και τους εργαζομένους αναγνωρίζοντας σιωπηρά τις ευθύνες τις απέναντι στους εργαζομένους.

  Επιπροσθέτως ο ιδιοκτήτης του εν λόγω φροντιστηρίου δεσμεύτηκε την αποπληρωμή όλων των εργαζομένων, μέχρι τα τέλη Αυγούστου, στην συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΕΦΙΕ μαζί του, την οποία και αθέτησε.

  Να γίνει σαφές στη διεύθυνση του φροντιστηρίου ότι οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν βήμα πίσω μέχρι την τελική δικαίωση.

  Να γίνει σαφές στους εργοδότες ότι θα μας βρουν μπροστά τους στον πόλεμο που άνοιξαν με τους εργαζομένους.

  Οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και παντού μπορούμε να υψώσουμε το ανάστημά. Μπορούμε με ενωμένο αγώνα να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα που ταλανίζουν τις οικογένειες μας. Προϋπόθεση για να λυθούν αυτά είναι η συσπείρωση δυνάμεων σε μία άλλη πολιτική προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, άλλος δρόμος ανάπτυξης που θα συγκρούεται με τα μεγάλα συμφέροντα, θα σπάσει τα δεσμά της Ε.Ε., και των μονοπωλίων, που θα μετατρέψει σε κοινωνική- λαϊκή περιουσία τον πλούτο που παράγεται».

  You must be logged in to post a comment Login