Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΔεν καταβάλονται νόμιμες αποζημιώσεις σε συνταξιούχους της ΕΛ.Β.Ο.

Δεν καταβάλονται νόμιμες αποζημιώσεις σε συνταξιούχους της ΕΛ.Β.Ο.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ανακοίνωση εξέδωσαν διακόσιοι και πλέον συνταξιούχοι πρώην εργαζόμενοι της ΕΛ.Β.Ο Α.Β.Ε για τη μη καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεων που δικαιούται. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Νόμιμες αποζημιώσεις λόγω συνταξιοδότησης συνταξιούχων (πρώην εργαζομένων ΕΛ.Β.Ο Α.Β.Ε)

Ενημερώνουμε ότι είμαστε διακόσιοι(200) και άνω συνταξιούχοι πρώην εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ ΑΒΕ, οι οποίοι συνταξιοδοτηθήκαμε από το έτος 2010 μέχρι και σήμερα και εκκρεμεί η αποπληρωμή της νόμιμης αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησής μας.

Επίσης με την αποχώρησή μας από την ΕΛ.Β.Ο A.B.E λόγω συνταξιοδότησής μας, η οποία βρίσκεται τώρα σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία, συμφωνήσαμε η νόμιμη αποζημίωση συνταξιοδότησης να καταβληθεί από την ΕΛ.Β.Ο Α.Β.Ε σε ισόποσες δίμηνες δόσεις μετά την αποχώρησή μας.

Στη συμφωνία αυτή η εταιρεία ανταποκρίθηκε μερικώς, έως ότου έπαψε οριστικά την εφαρμογή της, με αποτέλεσμα αυτού πλέον να οφείλονται σε όλους εμάς μέρος ή το σύνολο της νόμιμης αποζημίωσης.

Οι εκκαθαριστές της ΕΛ.Β.Ο Α.Β.Ε εταιρείας Εrnst & Young μας ενημέρωσαν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να αποπληρώσουν τις αποζημιώσεις στους συνταξιούχους διότι στην ειδική τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε από την βουλή των Ελλήνων, αναφέρεται ότι η χρηματοδότηση της εταιρείας γίνεται μόνο για τις λειτουργικές ανάγκες της, την μισθοδοσία, την χρηματοδότηση των προγραμμάτων, χωρίς να αναφέρεται και για την εξόφληση των αποζημιώσεων των συνταξιούχων   (άρθρο 6, παράγρ. 2 του ν.4244/2014).

Παρότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις άμεσα εκτελεστέες, διακόσιες(200) και πλέον οικογένειες είναι όμηροι στην απόφαση της Κυβέρνησης να μη δίνονται τα χρήματα και να ταλαιπωρούμαστε όλοι.

Tο αίτημά μας είναι να επεκταθεί ή να κατατεθεί νέα τροπολογία ή να σταλεί ένα επίσημο έγγραφο (π.χ. ερμηνευτική εγκύκλιο) του αρμόδιου Υπουργείου στους εκκαθαριστές της ΕΛ.Β.Ο (Ernst & Young), στην οποία να προβλέπει από την χρηματοδότηση που ήδη υπάρχει στον κωδικό του λογιστηρίου του κράτους για την ΕΛΒΟ να τακτοποιηθεί και η αποπληρωμή των νόμιμων αποζημιώσεών μας όλων όσων έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης από το έτος 2010 και μετά».

 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΒΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ