ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΓΚ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

Για σταθεροποίηση της οικονομίας έκανε λόγο ο Υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δηλώνοντας ότι «Η οικονομία θα ανακάμψει ταχύτερα μέσα σε κλίμα στήριξης από τους εταίρους μας», ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη και ευθυγραμμισμένη με τις επιταγές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η καλή πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί και από τις δικές μας επιλογές όσον αφορά τη σχέση μας με τους εταίρους μας. Βρισκόμαστε στο τέλος του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και από το 2015 αρχίζει μια νέα περίοδος και μια νέα σχέση. Πρέπει να είναι μια φιλική σχέση, έτσι θα βγούμε όλοι κερδισμένοι».

Αναφερόμενος στο κουρνιαχτό που έχει σηκωθεί για αντεγκλίσεις με τους δανειστές ανέφερε πως «περνάμε μια δύσκολη φάση, βρισκόμαστε σε ένα ενδιάμεσο στάδιο, τεντώνουν τα νεύρα απ’ όλες τις πλευρές, έχουν νεύρα και οι δανειστές μας, γιατί βλέπουν ότι κάτι εγκαταλείπουν και για αυτό βλέπουμε τη διάσταση απόψεων που υπάρχει από την προηγούμενη εβδομάδα».

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «δεν θα επιτρέψει την παραπλάνηση του ελληνικού λαού» και πως εργάζεται «για μια συνολική και ρεαλιστική συμφωνία το συντομότερο δυνατό», δίχως να αποκλείει τη λήψη πρόσθετων μέτρων.