Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΟ Μπουτάρης και τα δικαιώματα των γκέι

Ο Μπουτάρης και τα δικαιώματα των γκέι

boutarhs

Η είδηση που από το πρωί έχει την «τιμητική» της σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης είναι η γυμνή φωτογράφιση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το AIDS. Στην συνέντευξη που έδωσε μάλιστα στο περιοδικό που είχε την τιμή και την χαρά να τον φωτογραφίσει γυμνό, ο Γιάννης Μπουτάρης μιλάει για το Gay Pride. Εκδηλώνει μάλιστα την βούληση του να προσπαθήσει ν’ αναβαθμίσει τη Θεσσαλονίκη φέρνοντας 50.000 γκέι στη Θεσσαλονίκη απ’ όλο τον κόσμο, για να εκδηλώσουν τις θέσεις τους.

Αυτά συμβαίνουν δύο εβδομάδες μετά την παρέμβαση Μπουτάρη σε εισαγγελείς και ΜΑΤ, ώστε να επιβάλει τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων αορίστου χρόνου των δημοτικών υπαλλήλων, «επανέλεγχος» που θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων και περαιτέρω συρρίκνωση – ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών υπηρεσιών. Οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών και δημόσιων υπηρεσιών αφορά όλο το λαό, που θα κληθεί να χρυσοπληρώνει για υποβαθμισμένες υπηρεσίες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες που θα τις αναλάβουν. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, «την Τετάρτη 29/10, ημέρα που υπήρχε προγραμματισμένη στάση εργασίας των εργαζομένων του Δήμου, μετά την παρέμβαση της διοίκησης Μπουτάρη, η εισαγγελέας πρωτοδικών κάλεσε τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΔΘ για “συστάσεις για ειρηνική επίλυση διαφοράς”. Παράλληλα, η διοίκηση του Δήμου κάλεσε δυνάμεις της αστυνομίας για να “προστατεύσει” τη διαδικασία του “επανελέγχου”. Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ και δεκάδες ασφαλίτες από νωρίς το πρωί της Τετάρτης έζωσαν το δημαρχείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Με εντολές της διοίκησης, μπήκαν στο δημαρχείο και καθοδηγούμενοι από το γγ του Δήμου αποκλείσανε τους διαδρόμους του δημαρχείου και μπήκαν μέσα στο γραφείο προσωπικού, απαγορεύοντας την είσοδο στους εργαζόμενους».

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα! Μπορεί οι δημοτικοί υπάλληλοι ν’ απολυθούν, μπορεί οι υπηρεσίες να ιδιωτικοποιηθούν, μπορεί ο λαός της Θεσσαλονίκης να χρυσοπληρώνει τις υπηρεσίες, αλλά η Θεσσαλονίκη θα κατακλυστεί από γκέι που θα αναβαθμίσουν την πόλη και την αγορά της. Θα έλεγε κανείς ότι όλα αυτά είναι περίεργες συμπεριφορές, αλλά δεν είναι καθόλου περίεργες! Ο Μπουτάρης είναι επιχειρηματίας και εκπρόσωπος της τάξης του. Είναι λογικό την ώρα που τσακίζει τα δικαιώματα και την ζωή των εργαζομένων, να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γκέι για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου! Για να πουλήσει προοδευτική κουλτούρα εκατό δολάρια το κιλό, προσπαθώντας να σηκώσει κουρνιαχτό που θα κρύβει την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ