Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΗ εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου στο καναβάτσο…

Η εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου στο καναβάτσο…

Προκριματικά Euro 2016: «Σφαλιάρα» και από τα Νησιά Φερόε – Η ΕΠΟ διώχνει Ρανιέρι

Μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, τα Νησιά Φερόε είχαν κάνει μόλις τρεις επίσημες νίκες στην ποδοσφαιρική τους ιστορία. Μισή ώρα πριν η μέρα ολοκληρωθεί, είχαν καταφέρει να πετύχουν την τέταρτη -και ίσως πλέον ιστορική- μέσα στο Καραϊσκάκη επί μιας Εθνικής Ελλάδος η οποία έμοιαζε σκιά του πάλαι ποτέ κραταιού εαυτού της. Οι διεθνείς με μια τραγική εμφάνιση έχασαν με 1-0 και πλέον βλέπουν το τρένο του πανευρωπαϊκού στη Γαλλία να χάνεται.

Αλλά με τέτοιους είδους ήττες, είναι απόλυτα δικαιολογημένος ο αποκλεισμός. Απέναντι σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, οι παίκτες της εθνικής έδειχναν ένα απίστευτο σκορποχώρι χωρίς αρχή και τέλος. Με τον Ρανιέρι από τον πάγκο να είναι σε πανικό και σύγχυση. Φλυαρία χωρίς νόημα στην επίθεση και πανικός στην άμυνα στις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων. Την χαριστική βολή στη εθνική έδωσε ο Έντμουνσον στο 67’. Αλλά το κακό φαινόταν πως θα πλησίαζε. Δυο καλές ευκαιρίες άλλωστε έχασε όλες κι όλες η εθνική με τον Κονέ. Πέραν αυτού, το χάος.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Μόρας, Καράμπελας (78′ Μάνταλος), Μανιάτης, Σάμαρης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Καρέλης (62′ Μαυρίας), Γκέκας (46′ Αθανασιάδης).

Νησιά Φερόε: Νίλσεν, Νάτεσταντ, Γκρέγκερσεν, Νάες, Ντάβιντσεν, Χολστ (75′ Γιουστίνουσεν), Μπέντζαμινσεν, Βαντχάμαρ, Χάνσον, Όλσεν (88′ Κλέμιντ Ολσεν), Έντμουντσον (86′ Φέρε).

Η ΕΠΟ «τελειώνει» Ρανιέρι

Μπορεί ο ίδιος ο Κλαούντιο Ρανιέρι να υποστήριζε πως θα συνεχίσει να δουλεύει για την εθνική. Όμως η απόφαση για την απομάκρυνση του είναι ειλημμένη. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ξεκαθάρισε πως θα συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ της Ομοσπονδίας, για να επισημοποιηθεί το διαζύγιο με τον Ιταλό

«Μετά το σημερινό καταστροφικό για την Εθνική Ομάδα αποτέλεσμα, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την ατυχέστατη επιλογή του προπονητή, που είχε σαν συνέπεια να εμφανιστεί ενώπιον των Ελλήνων φιλάθλων αυτή η κάκιστη εικόνα της Εθνικής Ομάδας. Σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που θα συγκαλέσω θα αναλάβω την ευθύνη και ενώπιον των μελών του και θα δρομολογήσω όλες τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται για να μην ξαναζήσει η Εθνική Ομάδα μια τόσο ντροπιαστική βραδιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ