Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤο καμένο kibo στο 25ο δημοτικό του Ευόσμου, οι καταλήψεις σχολείων και...

Το καμένο kibo στο 25ο δημοτικό του Ευόσμου, οι καταλήψεις σχολείων και οι εισαγγελείς…

evosmos-25o-dhmotiko-fwtia2

Θα αναρωτηθεί κανείς τι σχέση μπορεί να έχει το καμένο kibo του 25ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου με τις καταλήψεις στα σχολεία και με τους εισαγγελείς;! Εάν εξετάζαμε το θέμα επιδερμικά, θα απαντούσαμε πως δεν υπάρχει καμία σχέση! Εάν όμως βλέπαμε την ουσία του, θα αντιλαμβανόμασταν ότι όχι μόνο υπάρχει σχέση, αλλά υπάρχει και αντίφαση!

Σε τι έγκειται η αντίφαση;! Στο ότι το κράτος ενεργεί γρήγορα όταν πρόκειται να αποτρέψει ή να καταστείλει ενέργειες μαθητών, οι οποίοι αγωνίζονται για μια καλύτερη παιδεία, με όσες ενστάσεις κι αν έχει κανείς για τις μορφές και τη χρονική στιγμή, που επιλέγουν να τις υλοποιήσουν, ενώ από την άλλη ενεργεί αργά ή καθόλου όταν πρόκειται για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών ή την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας για την οποία τόσο κόπτεται!

Πέρυσι το χειμώνα, αφού πήρε φωτιά η αίθουσα kibo του 25ου δημοτικού σχολείου του Ευόσμου και αφού μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, ακολούθησε μια τραγική, αλλά και συνάμα γελοία διαδικασία για το που θα στεγαστούν οι μαθητές, οι οποίοι μέχρι τότε έκαναν μάθημα στο kibo που κάηκε! Το κράτος, που με τόση ευκολία αποστέλλει εγκυκλίους για τη σύλληψη των καταληψιών μαθητών και των γονιών τους, αντί να αντικαταστήσει το kibo την επόμενη μέρα, όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά διεμήνυσε σε γονείς και δασκάλους του 25ου δημοτικού ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει σύντομα, γιατί ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων δεν έχει νέο Διοικητικό Συμβούλιο! Το κράτος λοιπόν, που τόσο κόπτεται για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων, απάντησε πως τα παιδιά θα κάνουν μάθημα αν, όταν κι εφόσον κάποτε συγκροτηθεί το Δ.Σ. του Οργανισμού των Σχολικών Κτιρίων! Αυτή η περιπέτεια για μαθητές, παιδαγωγούς και γονείς διήρκεσε αρκετές εβδομάδες! Αναρωτιόμαστε λοιπόν πως κανένας κρατικός λειτουργός, υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, δεν βρέθηκε να επέμβει και για τα όσα τραγικά συνέβησαν στο 25ο δημοτικό! Το θέμα είχε πάρει μεγάλη έκταση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κι οπωσδήποτε η δικαιολογία της άγνοιας, μάλλον δεν υφίσταται!

Όσο για τη λύση του προβλήματος του 25ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου, είναι γνωστή στους περισσότερους! Τα «Ελληνικά Πετρέλαια», ο μέγας χορηγός και ρυπαντής του δήμου μας, που αρνούνται να πληρώσουν το τέλος διύλισης στο δήμο μας (πρόκειται για το μεγάλο «πακέτο»), δέχθηκαν να κάνουν δωρεά τις αίθουσες kibo (πρόκειται για το ελάχιστο πακέτο), κοτσάροντας και το όνομά τους έξω από τις αίθουσες, για να ξέρουν οι μικροί μαθητές ότι οι εθνικοί ευεργέτες δεν πληρώνουν στο κράτος, αλλά ενίοτε του δωρίζουν αίθουσες, φυλακές κι άλλα σχετικά!

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ