Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Η οικονομική κατάσταση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορδελιού Ευόσμου είναι τραγική»!

«Η οικονομική κατάσταση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορδελιού Ευόσμου είναι τραγική»!

Απάντηση της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καραπουλουτίδου Αντωνίας, σε ερώτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Κορδελιού-Ευόσμου» κ. Ναθαναηλίδη Λεωνίδα.

dhmarxeio-kordeliou-eyosmou

«Κύριε Ναθαναηλίδη Λεωνίδα,

        ως πρόεδρος της επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που ανέλαβα τον Σεπτέμβριο του 2014, υποχρεούμαι να σας ενημερώσω σχετικά με την κατάσταση που υφίσταται όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα της επιτροπής.

        Πέραν της οικονομικής κατάστασης της επιτροπής, η οποία είναι τραγική, υπάρχουν και εξαιρετικά λεπτά θέματα τήρησης της νομοθεσίας και της νομιμότητας.

        Αρχικά σας ενημερώνω ότι ο κ. Αθανάσιος Πλιάμπας που τηρούσε τα λογιστικά βιβλία της επιτροπής από την 1-9-2014 που κλήθηκε να ενημερώσει τη νέα διοίκηση, αποφεύγει την επίσημη ενημέρωση με διάφορες αιτίες ή προφάσεις, που πάντως δεν είναι δυνατόν να γίνουν πλέον πιστευτές αφού έχει παρέλθει ήδη περισσότερο από 1 1/5 μήνας από τότε.

        Από δική μας έρευνα ανακαλύπτουμε καθημερινά απλήρωτα τιμολόγια, ανεξόφλητους λογαριασμούς ετών και δεκάδες άλλες παρατυπίες που έχουν μπλοκάρει την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής επιτροπής.

        Σας παραθέτω λοιπόν ενδεικτικές δαπάνες που έχει διαπιστωθεί ότι δεν πληρώθηκαν μέχρι σήμερα:

1) Η ΕΥΑΘ έχει να πληρωθεί τουλάχιστον πάνω από 3 χρόνια, με αποτέλεσμα το χρέος να ανέρχεται στις 65.000 ευρώ

2) Στην ΕΠΑ (φυσικό αέριο) οφείλονται 74.500 ευρώ και ενώ είχε γίνει διακανονισμός από τον Μάιο τον 2014 δεν είχε πληρωθεί καμία δόση με αποτέλεσμα σήμερα μόνο το ποσό που υποχρεούμαστε να πληρώσουμε σε τόκους να ανέρχεται στα 1.500 ευρώ.

3) Οι υποχρεώσεις της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής στον Δήμο για την ΔΕΗ για τη χρονική περίοδο μέχρι τέλους 2013 ανέρχονται στις 143.270 ευρώ. Σήμερα μετά την τελευταία παρακράτηση από τον Δήμο ύψους 34.000 ευρώ, η οφειλή ανέρχεται στις 109.270 ευρώ για την ίδια χρονική περίοδο. Για το 2014 δεν έχουμε εικόνα για το ύψος των οφειλών.

4) Στο ΙΚΑ, από καθυστερήσεις πληρωμής ενσήμων, τα χρέη ανέρχονται στα 15.000 ευρώ, γεγονός που αποτελεί εκτός των άλλων και ποινικό αδίκημα. Σε απόδειξη της κάκιστης λειτουργίας πληρώνονταν ένσημα καθαρίστριας 6 μήνες μετά τη λήξη της σύμβασής της!!!

5) Ενώ είχε πληρωθεί και εγκατασταθεί ηλεκτρονικό λογιστικό πρόγραμμα   δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ και επιπλέον είναι ακαταχώρητα τα έσοδα της σχολικής επιτροπής, των σχολικών κοινοτήτων, όπως και τιμολόγια. Με μία πρόχειρη εκτίμησή μας οι οφειλές προς τους προμηθευτές ανέρχονται στα 80.000 ευρώ.

6) Είναι άγνωστο αν πληρώθηκε το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, γιατί ενώ ο λογιστής μας διαβεβαίωσε ότι τουλάχιστον για το 2014 έχει πληρωθεί, διατηρούμε επιφυλάξεις καθώς δεν έχουν καταχωρηθεί τα σχετικά παραστατικά.

7) Τέλος το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι κατά πλήρη παράβαση της κείμενης νομοθεσίας η πληρωμή των εργαζομένων της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούταν εκτός της ενιαίας αρχής πληρωμών, ενώ αυτή είναι υποχρεωτική για όλα τα νομικά πρόσωπα.

Πραγματικά δεν μπορεί να γίνει κατανοητό πως με βάση τα παραπάνω ήταν δυνατόν να γίνεται απολογισμός της επιτροπής.

Θεώρησα χρέος μου να σας ενημερώσω γιατί ως μέλη της απερχόμενης σχολικής επιτροπής πρέπει να γνωρίζετε τη σοβαρότητα της κατάστασης, η οποία χρίζει άμεσης διερεύνησης.

Ως εκ τούτου είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες, εάν και εφόσον υπάρχουν.

 

Με τιμή

Η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αντωνία Καραπουλουτίδου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ