Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ25ο Δημοτικό άνωθεν περιφερειακής… μια ιστορία γεμάτη kibo!

25ο Δημοτικό άνωθεν περιφερειακής… μια ιστορία γεμάτη kibo!

nathanailidhs_liaikh_syspeirwsh_e

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού-Ευόσμου για το 25ο δημοτικό του Ευόσμου, στο οποίο πέρυσι οικίσκος (kibo) ανεφλέγη λίγο μετά την λήξη των μαθημάτων και μόνο από τύχη δεν υπήρξαν θύματα. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

“Το 25ο Δημοτικό ιδρύθηκε το 2006 κάτω από την πίεση της ανοικοδόμησης της περιοχής. Κτίστηκε ως 2θέσιο νηπιαγωγείο και μέχρι πέρυσι λειτουργούσε ως 6θέσιο δημοτικό, με την γνωστή λογική των χωρισμένων αιθουσών με γυψοσανίδες, των αιθουσών διδασκαλίας σε διαδρόμους και φυσικά σε kibo. Κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, όταν ένα από τα kibo πήρε φωτιά μετά από βραχυκύκλωμα. Η λύση που έδωσε η διοίκηση Λαφαζανίδη, πρόχειρη όπως πάντα, ήταν η απομάκρυνση των 2 kibo, με άμεση τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών-κουτιών, οι οποίες σχεδόν έκλεισαν τον προαύλιο χώρο! Η τότε διοίκηση δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να μεταθέσει το πρόβλημα, γνωρίζοντας την τεράστια αύξηση του αριθμού των μαθητών τα επόμενα χρόνια.

Και αυτή η αύξηση ήρθε! Σήμερα το 25ο δημοτικό έχει αναβαθμιστεί σε 10θέσιο, χωρίς καμιά δυνατότητα να λειτουργήσει ως τέτοιο! Με την προηγούμενη διοίκηση να έχει δρομολογήσει την γνωστή τακτική των πρόχειρων λύσεων με τις προκατασκευασμένες αίθουσες τρύπες, από την νέα διοίκηση έμενε μόνο να υλοποιηθεί μια ακόμη προχειρότητα. Στη συνάντηση που έγινε με τους γονείς, παρουσία του αντιδημάρχου παιδείας, τέθηκε καθαρά εκβιαστικά το ζήτημα. Ή μπαίνετε σε kibo (οικίσκους τους λένε, και έχουν δίκαιο, αφού το kibo αποτελεί απλά γνωστή μάρκα οικίσκων) ή μεταγράφονται οι μαθητές σε όμορους δήμους. Οι γονείς δέχτηκαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, τα kibo ως προσωρινή λύση, μέχρι να έρθει η επίσης πρόχειρη λύση της τοποθέτηση προκατασκευασμένων λυόμενων αιθουσών, στη καλύτερη των περιπτώσεων τα Χριστούγεννα. Κι όλα αυτά για να καλυφθούν μόνο οι φετινές ανάγκες.

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η απόφαση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον προγραμματισμό ανέγερσης 60 σχολικών μονάδων μέχρι το 2020, που εκφράστηκε σε ημερίδα που πραγματοποίησε με θέμα την σχολική στέγη. Ο αριθμός των 60 νέων σχολείων για όλη την Κεντρική Μακεδονία φαντάζει αστείος για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης, που επισκέφτηκε το σχολείο με τον επικεφαλής της παράταξης, Λεωνίδα Ναθαναηλίδη, ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα έχει ονοματεπώνυμο και ακούει τόσο στο όνομα όλων των προηγούμενων διοικήσεων, όσο και της σημερινής, της οποίας βασικά στελέχη έχουν ασκήσει διοίκηση. Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε ότι μοναδική λύση αποτελεί ο άμεσος σχεδιασμός ανέγερσης σχολείου στην περιοχή, ενώ χωρίς ν’ αμφισβητήσει τις καλές προθέσεις της διοίκησης, εξέφρασε τη βούληση ότι οι λύσεις δίνονται στο δρόμο και όχι στα γραφεία των αντιδημάρχων ή των υπουργών. Λύσεις στα προβλήματα μπορεί να δώσει μόνο σύσσωμο το γονεϊκό κίνημα, μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, με την στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Λαϊκής Επιτροπής, πιέζοντας αγωνιστικά την διοίκηση του δήμου και την κεντρική εξουσία”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ