Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΗ διαδικασία εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Κορδελιού -...

Η διαδικασία εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

dhmotiko-symboylio-aithousa-4e

Στη συνεδρίαση της 7ης Σεπτέμβρη του 2014 του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και μετά την εκλογή του προεδρείου, διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.

Η Οικονομική Επιτροπή, με βάση το νόμο, απαρτίζεται από 8 τακτικά μέλη εκ των οποίων 5 δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης και 3 της αντιπολίτευσης. Εκλέγονται επίσης 5 αναπληρωματικά μέλη εκ των οποίων 3 δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης και 2 της αντιπολίτευσης. Διοίκηση και αντιπολίτευση διεξήγαν ξεχωριστές διαδικασίες για την ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων που προτείνουν στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου.

Με βάση τις παραπάνω διαδικασίες η διοίκηση πρότεινε ως τακτικά μέλη τους κ.κ. Σιταρίδη Παύλο με 27 ψήφους, Ανδρεάδη Βασίλειο με 27 ψήφους, Χατζηβρέττα Γεώργιο με 27 ψήφους, Μερκούρη Σπυρίδων με 27 ψήφους, Στεργιάδη Στέργιο με 27 ψήφους και ως αναπληρωματικά μέλη τους κ.κ. Κεχαγιά Ανέστη με 27 ψήφους, Γαβρηιλίδη Ιωάννη με 27 ψήφους, Σαπρανίδη Αβραάμ με 27 ψήφους.

Όσον αφορά της διαδικασίες της αντιπολίτευσης υπήρξαν ορισμένα παράδοξα! Οι παρατάξεις των κ.κ. Λαφαζανίδη και Σωτηράκη δεν δέχτηκαν την αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ούτε καν όσον αφορά τα αναπληρωματικά μέλη της οικονομικής επιτροπής, αφού κράτησαν κοινή στάση στηρίζοντας η μία τους υποψήφιους της άλλης παράταξης. Οι υπόλοιπες τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης επέμειναν ότι μεταξύ των τακτικών μελών της αντιπολίτευσης πρέπει να υπάρχει κι ένας δημοτικός σύμβουλος από αυτές και πρότειναν από κοινού τον κ. Λεωνίδα Ναθαναηλίδη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Οι παρατάξεις των κ.κ. Λαφαζανίδη και Σωτηράκη, επέμειναν στην αρχική τους θέση και έτσι από την αντιπολίτευση με βάση τις διαδικασίες προτάθηκαν ως τακτικά μέλη της οικονομικής επιτροπής οι κ.κ. Λαφαζανίδης Ευστάθιος με 13 ψήφους, Μανδαλιανός Αλέξανδρος με 12 ψήφους, Σωτηράκης Κωνσταντίνος με 12 ψήφους και ως αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Μουρατίδης Αχιλλέας με 17 ψήφους, Αποστόλου Δημήτριος με 17 ψήφους. Η παράταξη δηλαδή του κ. Λαφαζανίδη εξέλεξε 2 τακτικά κι ένα αναπληρωματικό μέλος και η παράταξη του κ. Σωτηράκη εξέλεξε 1 τακτικό κι ένα αναπληρωματικό μέλος.

Κατά την πρώτη ψηφοφορία που διεξήχθη στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου εξελέγησαν με απόλυτη πλειοψηφία ως τακτικά μέλη οι κ.κ. Στεργιάδης Στέργιος με 37 ψήφους, Ανδρεάδης Βασίλειος με 34 ψήφους, Σιταρίδης Παύλος με 33 ψήφους, Χατζηβρέττας Γεώργιος με 33 ψήφους, Μερκούρης Σπυρίδων με 33 ψήφους και ως αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Κεχαγιάς Ανέστης με 33 ψήφους, Γαβρηιλίδης Ιωάννης με 32 ψήφους, Σαπρανίδης Αβραάμ με 31 ψήφους.

Κατά την πρώτη ψηφοφορία στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου, οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν την απόλυτη πλειοψηφία κι έτσι υπήρξε δεύτερη ψηφοφορία κατά την οποία εξελέγησαν ως τακτικά μέλη της οικονομικής επιτροπής οι κ.κ. Σωτηράκης Κωνσταντίνος με 30 ψήφους, Λαφαζανίδης Ευστάθιος με 27 ψήφους, Μανδαλιανός Αλέξανδρος με 24 ψήφους και ως αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Μουρατίδης Αχιλλέας με 33 ψήφους, Αποστόλου Δημήτριος με 26 ψήφους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ